Metin Sipahioğlu'dan "Galatasaray'ın 7 yalanı"na cevap

Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu, FB TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ı hedef alan Sipahioğlu, ezeli rakiplerinin 7 yalanını ortaya çıkardıklarını berlirterek tek tek açıkladı: Stat girişi, Şifre 1907, 3 bin taraftar, maçtan sonra kötü muamele, Ali Koç için iddia edilen sözler, Etebo ve kaynağı belirsiz açıklaması...

STAT GİRİŞİ MESELESİ: "Hem yalan söylüyorlar hem de bilgisizler. İstanbul'daki ya da Türkiye'deki tüm stat protokolleri Gençlik ve Spor Müdürlüğüne aittir. Onlar onaylar veya onaylamaz. İstanbul'daki tüm statlarda Gençlik ve Spor Müdürlüğü tüm hakların sahibidir. Gittiğimiz herhangi bir deplasman maçında listeyi yaparız ve Ankara'ya göndeririz. Spor Bakanlığı listeyi onaylar ve oradan Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne gönderir. Oranın yetkisi bizde değildir. Orada kötü bir muamele yok ama olsa bile bu kulüpleri bağlamaz. Burada bir ayıp varsa ki, -kesinlikle yok- orada herhangi bir yanlış varsa bu kulübe ait değildir."

ŞİFRE 1907 KONUSU: "Söyledikleri ikinci yalan da 'Her 1907 diyeni içeri aldılar' şeklindeydi. Herhalde yönetimleri ve başkanları fazla film izliyor. Şifre 1907 nereden akıllarına geliyor? Başkanlarının bizzat böyle bilgilendirilmesi de ciddi bir hata. Teorik olarak 1907 ile protokol tribünü yan yana. O gün iki tür misafirlerimiz vardı. Bir Gençlikk ve Spor Müdürlüğü'nün misafirleri diğeri de 200 kişilik davetlilerdi. Gelenler protokol dediklerinde protokole, tribüne gelenler ise tribüne yönlendirildi. Tribüne gelenler yoğun güvenlikle ve HES koduyla oraya alındı. Mustafa Cengiz, Şifre 1907'yi söylüyorsa o büyük hata yapıyor. Çocukca ifadeler kullanıyor."

"3 BİN TARAFTAR VARDI" SÖZLERİ  "Bu da ayrı bir yalan. Bakalım kim 3 bin yalan söyleminde bulunmuş. (Galatasaray TV'deki seyircisiz maçı yaklaşık 3 bin taraftar takip etti yazısı ile Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın "Sahaya 3 bin kişi getirildi. Sağlık çalışanı adı altında militan" sözleri ekrana getirildi) Sözlerine çok dikkat etsin. Militanın ne demek olduğuna ve Fenerbahçe taraftarına böyle kelimeler kullanmaya kimsenin hakkı yok. Buradan kendisini uyarıyoruz. Bu söylemler olayı farklı bir yere götürür ve onun altından kalkamazsınız. Bu iş tehlikeli yerlere gidiyor. Galatasaray başkan yardımcısının bu söylemleri çok tehlikeli. Ben burada taraftar kimliğimle olsam farklı şeyler söylerdim. Bu kelimeleri söyleyemeyiz. Yusuf Günay'ı buradan Fenerbahçe olarak ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Alt tribün ve protokol bomboş. Üstteki blokta bir nebze insan var. Yaklaşık 250-300 kişi var. Üst tribünde Fenerium Tribü'nün üstü de bomboş. Kenarlar bomboş. Diğer localar da doluydu derseniz, maraton tribününde de bizim iki tane loca çeşidimiz var. Üst locanın önünde pankart var. Alt localarda da beyaz brandalar var. Localar açık da değil. Kapalı localar var. Tribünün üst ve alt taraflarında bir reklam var. Locaların olduğu yerlerde insan yok. Maraton tribününde tek bir insan gözükmüyor. Diğer tarafta da 250 kadar insan alınmış. Nerede bu 3 bin kişi?Yalanlarınızda bütün Türkiye'yi 1 hafta kirlettiniz."

Metin Sipahioğlu'dan "Galatasaray'ın 7 yalanı"na cevap

MAÇTAN SONRA KÖTÜ MUAMELE... "Sonra neler oldu? Biz göreve geleli 2.5 sezon oldu. Göreve geldiğimizden beri başkanlığımız önderliğinde 45'ten fazla deplasman maçına gittik. 45'ten fazla takımı da Kadıköy'de ağırladık. Gelen misafirlerimize saygısızlık olmaması için protokol tribünlerinde tezahürat yapmadık. Buraya gelen 45 takımın hiçbiri yönetici olduklarını bir kenara bırakıp tahrik edici tezahürat yapmadılar. Ev sahibi olduğumuz maçlarda da tezahürat yapmadık. Taraftar gibi davranmaya başlarsak bu çok farklı yerlere gider. G.Saray takımı maçtan sonra kendi olmayan tribünlerine gitti. Bu da anlayışla karşılanabilir. Ama yöneticilerimiz içeri girerken bazı oyuncular protokol tribününe tahrik ve provakasyon içeren işaretler yaptılar. Maçtan sonra tebrik eden başkanımız varken, bazı yöneticilerin nasıl Şeref Tribü'nünde nasıl çileden çıkarak tezahürat yaptığınızı göreceksiniz. Futbolcular ve sözde yöneticilerin holiganların neler yaptıklarını göreceksiniz."

ALİ KOÇ İÇİN İDDİA EDİLEN SÖZLER... Galatasaraylı futbolcular kendi tribününe gittikten sonra geri dönüyorlar. Onyekuru ve Belhanda, protokol tribününe çocukça hareket yapıyorlar. Yöneticiler eller havaya diyerek provakasyon yaptılar. Galatasaray yönetim kurulu üyelerinin çığrından çıkmış ve kendilerinden geçmiş bir şekilde tezahüratlar yaptığını tüm Türkiye görsün. Başkanımız medeni bir şekilde gitmiş tebrik etmiş, iyi akşamlar dilemiştir. Çok az görülen bir olaydır. Bu seviyesizlik olduktan sonra gerekli uyarılar yaptık ve içeri gittiler. Mustafa Cengiz, Çok tehlikeli bir şey yapıyor. Bu kadar hadsiz, bu kadar provakasyona devam eden yaklaşımı Fenerbahçe olarak kabul etmemiz mümkün değildir."

ETEBO'NUN ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLER... Maçtan sonra soyunma odalarında insanlar sevinebilir. Ama buralardan ortaya çıkan görüntülere ceza verilebiliyor. Görüntüyü ortaya koyan Etebo adlı oyuncuları. Kendi resmi instagram hesabından paylaştığı bir görüntü. Sanki bir soyunma odasına kamera koymuşuz, servis etmişiz gibi 'Nereden çıktığı belli olmayan' görüntüler deniliyor. 'Servis eden Fenerbahçe olabilir' denilebiliyor. Etebo'nun kendi resmi hesabından hatta Galatasaray ismini de yanlış yazmış. Önce kendisini ve Galatasaraylı oyuncular görülüyor. Burada bile yalan söylüyorlar. Bu ucuz oyunlara gerek yok. Diyin ki Etebo çekmiş ve uyarın. Ceza konusu bizi ilgilendirmez ama TFF ve PFDK olarak buna ceza vermezseniz yarın öbür gün her takımdan bu tarz görüntüler çıkar ve onlar da ceza almaz. Bizim tarihimizde hiçbir oyuncu soyunma odasından görüntü çekip yayınlamadı. Zafer sarhoşluğuyla görüntüler paylaşılmış. Bu emsal temsil edecek. 6. yalanları buydu."

KAYNAĞI BELİRSİZ AÇIKLAMASI... Bir tarafta Fenerbahçe'yi zan altında bırakıp Emniyet güçlerine küfür edildi deniliyor. Galatasaray başkanı "Küfürü kim etmiyor ki?" diyor. Küfür eden futbolcusunu korumak için "Kim küfür etmiyor ki?" demek ayıptır. Bu iş çok yanlış yerlere gidiyor. PFDK 'nın 38. maddesinde küfürlü paylaşım yapanın en az 6 maç alacağı belirtiliyor. Bunun peşinde değiliz ama Etebo'nun da o paylaşımdan dolayı ceza alması gerekirdi. Bu ceza atlanmış olduğu için bunu böyle yorumlamaları gerekirken Arda neden ceza aldı diyorlar. PFDK'nın 38. maddesi gayet açıktır.

 

Metin Sipahioğlu'dan "Galatasaray'ın 7 yalanı"na cevap ile ilgili etiketler Fenerbahçe Mustafa Cengiz Metin Sipahioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.