Metin Şentürk ile eski eşi Fulya Kalkavan davalık oldu

Fulya Kalkavan ile 2006 yılında sessiz sedasız nikah masasına oturan şarkıcı ve Dünya Engelliler Vakfını'nın başkanı Metin Şentürk 2014 yılında boşandığı eski eşiyle yeniden mahkemelik oldu. Boşanma davasını kaybeden ve Kalkavan’a mal paylaşımı davasından 4 buçuk milyon TL ödemeye mahkum olan Metin Şentürk, mahkemeye yeniden yargılama başvurusu yaptı. Fulya Kalkavan, Metin Şentürk’ün basını ve başkaca makamları kullanarak mahkemeyi etkilemeye çalıştığını ileri sürdü.

Metin Şentürk, eski eşine 4 buçuk milyon TL ödemeye mahkum edilince yeniden yargılama başvurusunda bulunmuştu. Armatör Kalkavan Ailesi’nin kızları Fulya Kalkavan ise eski eşinin bu hamlesi karşısında mahkemeye başvurarak Metin Şentürk hakkında adil yargılamayı etkilemek suçundan suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

 

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; Mahkemenin Metin Şentürk hakkında adil yargılamayı etkilemek suçundan şikayetçi olmasını isteyen Fulya Kalkavan avukatı Dilek Şahbaz aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesine dilekçe verdi. Dilekçesinde sanatçının görme engelli olmasını kullandığını ileri sürdü. Dilekçede, Metin Şentürk'ün mahkemenin yeniden yargılama için karar vermesi için yargı organlarını nesnel ve hukuki incelemeden vazgeçirerek kamuoyu ve medya baskısı sonucunda karar verilmesini sağladığı iddia edildi.

GÖRME ENGELİNİ KULLANIYOR İDDİASI

Metin Şentürk'ün görme engelli olmasını da kullandığının yer aldığı başvuruda, "Amaç gayrı meşru biçimde lehine sempati yaratmaktır" dendi. Şentürk'ün basına verdiği demeçlerle kamuoyu desteğini alarak lehine karar verilmesini sağlamak olduğunu belirten Fulya Kalkavan dilekçesinde, "Evlenirken, işini ifa ederek mal varlığını kazanırken görme engelli değilmiş de sanki sadece boşanmanın ve evliliğin yükümlülüklerine gelince görme engelli oluvermiş gibi tavır söz konusudur" dedi.


Metin Şentürk'ün görme engelli olmasının ne bu davaya ne de kaybettiği boşanma davasına ve taraflar arsındaki ilişkiye ne de medeni kanunun uygulamasına etkisi olmadığının vurgulandığı dilekçede mahkemenin Metin Şentürk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması istendi.

 

Metin Şentürk ile eski eşi Fulya Kalkavan davalık oldu ile ilgili etiketler Fulya Kalkavan metin şentürk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.