Metin Akpınar ve Müjdat Gezen davasında mütalaa açıklandı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in devlet büyüklerine hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın 2. celsesi bugün görüldü. Duruşma sonrasında verilen savcılık mütaalasında sanıklar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları istendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Aralık 2018 tarihinde konuk oldukları Halk TV'de yayınlanan programda sarf edilen ve tepki çeken sözleri üzerine Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında, devlet büyüklerine hakaret suçundan başlattığı soruşturmayı tamamlayıp soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın atılı suçtan 4 yıl 8'er aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. celsesi bugün görüldü. Sanık Müjdat Gezen, doktoruyla birlikte geldiği duruşmada hakim karşısına çıktı.

TÜRKÇE SÖZLÜKTEN OKUDU

İstanbul Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmak üzere sanık Müjdat Gezen ve avukatı hazır bulunurken müşteki avukatı da mahkeme salonunda yerini aldı. Sanıklar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları dava duruşmasında sanık Müjdat Gezen duruşma sırasındaki savunmasında, 'Ben 11 aydır kronik rahatsızlık yaşıyorum. 'Haddini bil' cümlesi hakaret değildir. Değerini bilmek anlamına gelir. Beraatimi talep ediyorum.' dedi. Ayrıca sanık Müjdat Gezen, duruşmada türkçe sözlük çıkararak 'haddini bilmek' deyiminin anlamını okuyarak hakaret sayılmadığını dile getirdi.

'SANIKLARDAN ŞİKAYETİMİZ DEVAM EDİYOR'

Sanık Müjdat Gezen'in ve sanık Metin Akpınar'ın avukatları savunmalarını ayrıntılı yapmak ve mütalaaya karşı beyanda bulunmak amacıyla süre talebinde bulunurken müşteki avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini ve sanıkların 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işledikleri nedeniyle cezalandırılmalarını istedi.

SAVCILIK MÜTAALASINDA CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

İstanbul Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. celsesi bugün görüldü. Duruşma sonunda verilen savcılık mütalaasında sanıklar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Uğur Dündar'ın Halk Arenası programındaki ifadelerinden 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işledikleri anlaşıldığı üzere sanıkların 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

DAVA ERTELENDİ

Duruşma sonunda sunulan savcılık mütalaasının ardından mahkeme, sanık Müjdat Gezen'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek duruşmayı erteleme kararı aldı.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen davasında mütalaa açıklandı ile ilgili etiketler Metin Akpınar Müjdat Gezen oyuncu hakaret dava
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.