Meteoroloji'den sonra şimdi de AKOM uyardı: Tüm İstanbul beyaza bürünecek!

İstanbulluların beklediği kar bir türlü gelmek bilmedi. Geçtiğimiz günlerde sadece yüksek kesimlere yağan karın ardından Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe yeni bir kar yağışı uyarısı geldi. AKOM'dan gelen son dakika bilgisine göre sabah saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos gibi bölgelerde görülecek olan karla karışık yağmur yağış, akşam saatlerinde ise il geneline yayılacak.

İBB AKOM'un verilerine İstanbul'da Salı günü sabah saatlerinden (08:00) itibaren kuzeyden gelen rüzgar kuvvetlenerek, saatte 40-65 km hızında esecek. Beraberinde sıcaklıkların da tekrardan kar değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN OLACAK?

Sabah saatlerinden itibaren şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde; Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos gibi bölgelerde karla karışık yağmur yağışları yaşanacak. Yağışların, akşam saatlerinden sonra il genelinde etkili olması bekleniyor.

 

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA DİKKAT

Çarşamba akşam saatlerine kadar bölgede etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların yer yer 0°C ve altına gerileyebileceği tahmin ediliyor. AKOM, eksiye düşen sıcaklıklar nedeniyle buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği konusunda da uyardı.

 

BEUS'TAN TAKİP EDİLEBİLECEK

Soğuk hava nedeniyle yaşanacak buzlanma gibi olaylara karşı İBB, 60 farklı noktaya kurulan Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarından gelecek uyarılar doğrultusunda yollarda gerekli müdahaleyi yapacak

Meteoroloji'den sonra şimdi de AKOM uyardı: Tüm İstanbul beyaza bürünecek! ile ilgili etiketler İstanbul AKOM Meteoroloji kar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.