Meteoroloji'den Marmara ve Ege Bölgesi için uyarı: Bu akşama dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara ve Ege Bölgesi kıyılarında akşam saatlerinden itibaren başlayacak olan fırtına için uyardı. Fırtınanın etkisini artıracağının ifade edildiği açıklamanın ardından İstanbul Valiliği vatandaşları Fırtına için tedbir almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen hava tahmin raporuna göre, Marmara Bölgesi'nde rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden etkisini artıracağı belirtildi. Hava tahminlerine göre, rüzgarın 5 ila 7, ara sıra 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, yarın gece saatlerine kadar etkisini sürdürdükten sonra yavaş yavaş etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Marmara ve Ege Bölgesi için uyarı: Bu akşama dikkat!

İstanbul Valiliği tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda;

“Marmara’da rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

KUZEY EGE DENİZİ İÇİN 'FIRTINA' UYARISI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Müdürlüğü, rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Ege Denizi'nin kuzeyinde, doğu ve kuzeydoğu yönlerden 5 ila 7, zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına olarak eseceğinin tahmin edildiği belirtildi. Fırtınanın yarın gece etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi. Ulaşımdaki olası aksamalar başta olmak üzere diğer olumsuzluklara karşı denizciler başta olmak üzere bölge halkına uyarı yapıldı.

BURSA İÇİN FIRTINA UYARISI

Bursa Valiliği, Marmara denizinde kuzey ve kuzey doğu yönlerinden esecek fırtınaya karşı uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi; "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; 25 Eylül 2023 akşam saatlerinden itibaren Marmara denizinde kuzey ve kuzey doğu yönlerinden fırtına (6 ila 8 kuvvetinde; 50-75 kilometre/saat) beklenmektedir. Meydana gelebilecek; kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 31

İstanbul: Parçalı az bulutlu 27

İzmir: Az bulutlu ve açık 32

Adana: Az bulutlu ve açık 35

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 25

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji'den Marmara ve Ege Bölgesi için uyarı: Bu akşama dikkat! - Resim : 2

 

Meteoroloji'den Marmara ve Ege Bölgesi için uyarı: Bu akşama dikkat! ile ilgili etiketler Meteoroloji Fırtına hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.