Meteorolojiden kar yağışı uyarısı! Hangi illerde kar yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden birçok bölgeye yağmur ve kar uyarısı geldi. Ülke genelinde hava bugün parçalı ve çok bulutlu olacak. Birço kişi Meteoroloji'den gelen açıklamanın detaylarını merak ediyor. İşte, Meteorolojiden kar yağışı uyarısı! Hangi illerde kar yağacak? Detaylar haberimizde...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarı da, bu akşam saatlerinden sonra birçok ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar süreceği Meteoroloji tarafından açıklandı. Vatandaşlar kar yağışının hangi illerde beklendiğini merak edip arama motorlarından araştırma yapmaya devam ediyor. İşte, Meteorolojiden kar yağışı uyarısı! Hangi illerde kar yağacak? Detaylar haberimizde...

kar yağışı ile ilgili görsel sonucu

HANGİ İLLERDE KAR YAĞACAK?

Anadolu Ajansı'nın haberine göre;

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bu akşam saatlerinden sonra Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray ve Karaman'ın doğusu ile Konya'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar öngörülüyor.

Yağışların, yarın öğle saatlerine kadar yer yer 10-20 santimetre örtü bırakacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Erzincan ve Tunceli'nin yüksek kesimleri, Bingöl, Muş ile Malatya ve Elazığ'ın güney bölgesindeki yüksek kesimlerde gece saatlerinden, Şırnak, Hakkari, Ağrı ile Van'ın güney ilçelerinde ise yarın sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor.

Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize kıyılarında kuvvetli yağmur, bu illerin 600 metre üzeri yüksek kesimleriyle doğu ilçeleri başta olmak üzere Tokat'ta yoğun kar tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde ulaşımda aksamalar, tipi, dağlık ve eğimli bölgelerde çığ, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

İlgili resim

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı! Hangi illerde kar yağacak? ile ilgili etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yağış Sağanak Yağış 2020 kar yağışı kar yağacak mı şehir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.