Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu'ya uyarı! Sağanak yağış ve su baskına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri için uyaıda bulundu. 29 Ekim 2021 Cuma günü (yarın), doğu ve güney doğu illerinde kuvvetli sağanak yağış, su baskını ve don bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı.

DOĞU ANADOLU'YA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, “Doğu Anadolu'da 29 Ekim 2021 Cuma beklenen yağışların, Muş, Bitlis, Şirnak ve Hakkâri çevreleri ile Ağrı'nın ve Van'ın güneyinde yerel olarak küvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ağrı illerinin yüksek kesimlerinde, Van'ın güneyinde (Başkale, Bahçesaray, Çatak) ve Hakkari'nin kuzeyinin yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvveti yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların bölge genelinde aksam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor” açıklamasında bulundu.

Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu'ya uyarı! Sağanak yağış ve su baskına dikkat

GÜNEYDOĞU ANADOLU'NUN KUZEYİNDE VE DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu'da yarın (29.10.2021 Cuma) beklenen yağmur ve sağanak yağışların Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman illerinin kuzeyi ile Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmininde bulundu. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbili olunması gerektiği bildirildi. Kuvvetli yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu'ya uyarı! Sağanak yağış ve su baskına dikkat - Resim : 2

Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu'ya uyarı! Sağanak yağış ve su baskına dikkat ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu 29 Ekim 2021 doğu anadolu bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi kuvvetli yağış
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.