Meteoroloji uyardı! Bugün hava nasıl olacak? 16 Ağustos 2023 hava durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, 16 Ağustos 2023 tarihinde ülke genelinde hava koşulları belirlendi. Özellikle Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/saat) beklendiğinden, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması yönündeydi. Peki Bugün hava nasıl olacak? 16 Ağustos 2023 hava durumu!

Kuzey kesimler ve Doğu Akdeniz'in iç bölgeleri parçalı bulutlu olacak. Kırklareli ve Artvin'in kıyı bölgeleri, Kütahya'nın kuzeybatısı ile Balıkesir çevreleri öğle saatlerinde yerel olarak sağanak yağış alabilir. Uşak'ın güneyi, Denizli'nin kuzey kesimleri akşam saatlerinde yerel sağanak yağışlı geçecek. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak.

Meteoroloji uyardı! Bugün hava nasıl olacak? 16 Ağustos 2023 hava durumu!

Sıcaklıklar genel olarak mevsim normallerine uygun seyredecek. Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde sıcaklık değerleri mevsim normallerinde olacakken, diğer bölgelerde 6 ila 11 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönden esecek. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar beklenirken, Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğudan kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/saat) etkili olacak.

Özellikle güney bölgelerde yüksek sıcaklıklar bekleniyor. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da sıcaklık değerleri 40 derecenin üzerine çıkacak.

Vatandaşlar, özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olacak kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır. Ayrıca, yağışlı bölgelerde ani su baskınlarına karşı da önlem alınması gerekmektedir.

16 AĞUSTOS 2023 HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ:

  • Balıkesir ve Kırklareli çevrelerinde sağanak yağışlı, rüzgar kuzeydoğudan kuvvetli. Edirne 34°C, İstanbul 30°C, Kırklareli 31°C, Sakarya 32°C.

EGE BÖLGESİ:

  • Genel olarak az bulutlu ve açık, öğleden sonra iç kesimlerde parçalı bulutlu, bazı bölgelerde akşam saatlerinde sağanak yağış. Afyonkarahisar 38°C, Denizli 40°C, İzmir 33°C, Manisa 37°C.

AKDENİZ BÖLGESİ:

  • Genel olarak az bulutlu ve açık, öğleden sonra iç kesimlerde parçalı bulutlu. Adana 38°C, Antalya 32°C, Hatay 34°C, Mersin 35°C.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ:

  • Genel olarak az bulutlu ve açık. Ankara 40°C, Çankırı 41°C, Eskişehir 40°C, Konya 39°C.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ:

  • Genel olarak az bulutlu ve açık, kıyı kesimlerde yer yer parçalı ve az bulutlu. Bolu 38°C, Düzce 33°C, Kastamonu 35°C, Zonguldak 24°C.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ:

  • Parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarında öğleden sonra yerel sağanak yağış. Amasya 37°C, Samsun 30°C, Tokat 36°C, Trabzon 29°C.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ:

  • Genel olarak az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerde yer yer parçalı ve az bulutlu. Erzurum 34°C, Kars 31°C, Malatya 40°C, Van 29°C.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ:

  • Genel olarak az bulutlu ve açık. Diyarbakır 44°C, Gaziantep 44°C, Siirt 43°C, Şanlıurfa 44°C.
Meteoroloji uyardı! Bugün hava nasıl olacak? 16 Ağustos 2023 hava durumu! ile ilgili etiketler hava durumu 16 Ağustos
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.