Meteoroloji bir haftalık tahminleri yayınladı: Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'nin bir haftalık hava tahmininde kuvvetli yağış uyarısı yer aldı. Batı bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerine dönerken doğu kesiminde ise kuvvetli yağışın etkili olması bekleniyor. Yağışların Van çevresinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı belirtilerek su baskını ve yıldırım düşmesine karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8-14 Mayıs tarihli güncel hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, ülkenin batı kesiminde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları normale dönüyor. Ancak yurdun doğu kesimlerinde ise yağışlı hava hakim olacak.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmeye göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu su, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Sivas, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Van çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji bir haftalık tahminleri yayınladı: Kuvvetli yağış uyarısı

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde kısa süreli kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Van çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21 - 50 kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji bir haftalık tahminleri yayınladı: Kuvvetli yağış uyarısı ile ilgili etiketler Meteoroloji Yağış Uyarı hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.