Meteoroloji '40 santimetreyi bulabilir' diye uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışına ilişkin uyarılarını sürdürüyor. Bugünden itibaren doğuya doğru kayacak olan yağışlara ilişkin duyurularda bulunan Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Hatta bazı yerlerde yağış o kadar yoğun olacak ki kar kalınlığı 40 santimetreleri bulacak...

Türkiye soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisinde kalmaya haftanın son günü de devam ediyor... Akdeniz'in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Marmara'nın güney sahilleri ve Doğu Karadeniz'in kıyılarında sağanak yağış beklenirken İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'de kar yağışı hakim olacak. Yağışlar Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Tunceli, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Ağrı illerinde yoğun, diğer bölgelerde ise kuvvetli olacak. İstanbul, Trakya, Çanakkale ve Balıkesir ile Ege'nin tamamına yakınında ise bulutlu bir gün yaşanacak. 

Meteoroloji '40 santimetreyi bulabilir' diye uyardı

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminler çerçevesinde yaptığı uyarıya göre, yarın doğu kesimlerde görülmesi öngörülen kar yağışının Erzincan, Erzurum, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak’ın doğusu, Van’ın güney kesimleri, Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri ile Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (8-20 cm, yükseklerinde 20-40 cm) olması bekleniyor.

Kuvvetli kar yağışının cumartesi sabah saatlerinde Doğu Anadolu’nun batısında, zamanla diğer kesimlerde etkisini kaybederek yurdu terketmesi bekleniyor.

Yağış ve sonrasında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji '40 santimetreyi bulabilir' diye uyardı - Resim : 2

DOĞU KARADENİZ'DE 30 CM'LER GÖRÜLECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan bir başka uyarıya göre, kar yağışlarının Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç ve yüksek kesimleri ile Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (10-30 cm) olması bekleniyor.

Kuvvetli kar yağışlarının cumartesi öğle saatlerinde bölgenin batı kesimlerinde, akşam saatlerinde ise doğu kesimlerinde etkisini kaybedecek.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

ANKARA VALİLİĞİ ZİRAİ DON İÇİN UYARDI

Ankara Valiliği ise Twitter hesabından zirai don uyarısı yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre önümüzdeki hafta başına kadar (29 Mart 2021) Ankara ve çevresinde yaşanması beklenen zirai don olayına karşı başta çiftçilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz." denildi.

Pazar günü günlük güneşlik bir gün yaşanacak

Meteoroloji'nin 5 günlük tahmin haritalarına göre pazar günü ise günlük güneşlik bir gün olacak hemen hemen tüm yurtta. Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane dışında havası kapalı olacak kent yok. Sivas, Erzincan, Erzurum, Ardahan ve Kars'ta ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarında da artışlar olacak... 

 

Meteoroloji '40 santimetreyi bulabilir' diye uyardı - Resim : 3

PAZARTESİ YİNE YAĞIŞ VAR

Gelecek pazartesi ise Batı Karadeniz ile İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik ve Kocaeli'de sağanak yağışlar hakim olacak. Marmara'nın batısı, ile Doğu Karadeniz bulutlu bir gün geçirirken, bu bölgelere komşu illerde parçalı bulutlu diğer yerlerde ise az bulutlu ve güneşli bir hava hakim olacak...

Meteoroloji '40 santimetreyi bulabilir' diye uyardı - Resim : 4

Meteoroloji '40 santimetreyi bulabilir' diye uyardı ile ilgili etiketler Meteoroloji kar İstanbul Doğu Anadolu Marmara
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.