Metehan Demir'den şok sözler! "Siciline FETÖ şüphelisidir diye not düşülen paşalar bile vardı."

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda Yüksek Askeri Şura uyarısı yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi TSK'daki FETÖ yapılanması bilindiği halde mücadele edilmediğini belirten Demir, "gözaltına alınan generaller toplam sayının yüzde 49'u. Korkunç bir rakam. " dedi. Demir bunun altında yatan gerçeği ise bir anısıyla açtı. Demir, "Farketmediniz mi? diye sorduğumda 'Siciline FETÖ şüphesi var notu düşülmüş paşalar bile var" yanıtı aldım" diye konuştu.

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda Yüksek Askeri Şura uyarısı yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi TSK'daki FETÖ yapılanması bilindiği halde mücadele edilmediğini belirten Demir, "gözaltına alınan generaller toplam sayının yüzde 49'u. Korkunç bir rakam. " dedi.

Demir bunun altında yatan gerçeği ise bir anısıyla açtı. Demir, "Farketmediniz mi? diye sorduğumda 'Siciline FETÖ şüphesi var notu düşülmüş paşalar bile var" yanıtı aldım" diye konuştu.

İşte Demir'in açıklamalarından satır başları...

KOMUTANLARA SORMAK LAZIM

"Bir marketin müdürü olsanız. Markette hırsızlık olsa ilk size sorarlar değil mi? Şüphesiz ki bir işi onun muhataplarına sormak lazım. Yani bu işin muhataplarına, komutanlara sormak lazım 'hiç mi farketemediniz' diye. Ben birçok kez sordum 'Herkesin bildiği isimler vardı. Siciline FETÖ şüphelisidir diye not düşülen paşalar bile vardı.' dediler.

17-25 ARALIK SONRASINDA TSK'DA TEMİZLİK GÖRÜLMEDİ

Bu yıllar öncesine giden birşey, bugün sivil bürokraside temizlik yürütülüyor. 17-25 sonrasında silahlı kuvvetlerde bir hareketlilik, temizlik görülmedi. Bugün 169 general ihraç edildi. Generallerin yüzde 49'u korkunç bir rakam. "

CUMHURBAŞKANININ 4 YAVERİ DE FETÖ'CÜ

Cumhurbaşkanının yaverlerini belirlemek mümkün değil miydi? Diyorlar ki '4 kişi gönderiyorlardı birinden birini seçmek zorunda kalıyorduk.'

ASKERİ ŞURADA AZAMİ DİKKAT GEREKLİ

"Mücadele bazı isimlerle sınırlı kaldı. Beyin takımı hala bu ülkede sorun. Bu askeri şurada azami şekilde dikkat edilmeli. Pırıl pırıl gençler alttan geliyorlar. Ancak bu şekilde gelirse, liyakat ve vatana sadakat söz konusu olursa bu ülkede bir daha darbe marbe olmaz.

En çok ihtiyacımız olan şey, tek bir paydada vatan paydasında birleşebilmek.

Metehan Demir'den şok sözler! "Siciline FETÖ şüphelisidir diye not düşülen paşalar bile vardı." ile ilgili etiketler Metehan Demir 15 Temmuz Yüksek Askeri Şura
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.