Metehan Demir: Siyasi tartışma gibi duruyor ama aslında bu bir güvenlik tartışması!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası'na ziyareti ve ardından bürokratlara yönelik sözleriyle başlayan tehdit tartışması, ABD’den F-35’ler ile ilgili yeni teklifi ve Yunanistan ile savunma anlaşması imzalayan ABD'nin Gökçeada'ya üs kurma planları masaya yatırıldı.

"SEÇİME GİDEN SÜREÇLERDE BU TARZ ŞEHİR EFSANELERİ GÜNDEME GELİR"

Metehan Demir, "Seçime giden süreçlerde bu tarz söylemler ve şehir efsaneleri her iktidar döneminde gündeme gelir. Bu çerçevede konuyu değerlendiriyorum. Türkiye'de işini düzgün yapan devlet görevlilerini de bu tartışmaya malzeme yapmamak lazım. Kılıçdaroğlu 'Biz geliyoruz, ayağınızı denk alın' şeklinde söylediyse bu açıklamalar tartışılır. 'Hükümetten yana kararlar almayın, ülkeyi zor duruma sokmayın' şeklinde ise başka yönden tartışılır. Kritik konumlarda görevli olan, siyasi angajesi bulunmayan kişilere özenle yaklaşılmalı ancak bu tartışma daha devam eder. Daha önce de siyasi cinayetler iddiası tartışması vardı. Siyasi tartışma gibi duruyor ama bence aslında bu bir güvenlik tartışmasıdır. Güvenlik tartışmasında devletin temel birimlerinin ne dediğini ana referans almak durumundayız.

"DOĞU AKDENİZ, KIBRIS GİBİ YERLERDE YAŞANACAK RİSKLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Erdoğan'ın açıklamaları her şeyi değiştirdi. İlk projeksiyon Türkiye'nin 40 F-16 alacağı, 80 F-16'nın da modernizasyonun yapılması ile ilgili bir teklifi ABD'ye gönderdiği yönündeydi. Türkiye F-35'leri, Rusya'nın S-400'lerini aldığı gerekçesiyle ABD'den alamıyordu. Bunun üzerinde Türkiye'nin F-35 ile ilgili bir samimiyet testi yaptı. Türkiye F-35 programının ortağı olmasına rağmen kestiler çıkardılar. 1.4 milyar para orada kaldı. Hatta ilk 4 uçak hazırdı, eğitim uçuşları devam ediyordu. Türkiye 40 F-16 alayım, 40'ta modernizasyon yapayım diyince ortalık karıştı. F-16'nın acil ihtiyaç kapsamındaki risklerine bakıldığında Doğu Akdeniz, Kıbrıs gibi yerlerde yaşanacak risklere karşı hazırlıklı olmamız lazım." dedi.

Metehan Demir ve Ceyhun Bozkurt'un açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Metehan Demir: Siyasi tartışma gibi duruyor ama aslında bu bir güvenlik tartışması! ile ilgili etiketler Metehan Demir Kemal Kılıçdaroğlu metehan demir ile gündem bürokratlar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.