Metehan Demir: O bölgede çok ciddi bir sivil hareketliliği var...

Yazarımız Metehan Demir, katıldığı bir televizyon programında Afrin'e düzenlenen "Zeytin Dalı" harekatının en büyük zorluğu olan sivillerle ilgili terör örgütü PKK-PYD'nin niyetine işaret etti. Bu örgütün Batı'daki dostları aracılığı ile harekatı maniple etmeye çalışacağını ifade etti.

Habertürk canlı yayınında Zeytin Dalı harekatını değerlendiren yazarımız Metehan Demir ilk olarak Genelkurmay tarafından paylaşılan Harekat Merkezi'ne ilişkin fotoğrafları değerlendirdi.

Harekat Merkezi'nde Org. Akar ile birlikte 5 üst düzey komutanın fotoğraflarda görüldüğüne işaret eden Demir, komutanların sağında ve solunda da üst düzey kurmay subayların bulunduğunu söyledi.

Saat 17..00'da başlayan ve 72 uçağın katılımı ile gerçekleştirilen harekatın canlı olarak takip edildiğini ifade eden Metehan Demir "Gelen hava fotoğrafları ve istihbarat raporlarından bir değerlendirme raporu oluşturulacak. Hava harekatının 2 gün daha süreceği belirtiliyor. PYD-YPG-PKK çok ciddi hazırlık yaptı, tahkimat yaptı, ABD'den gelen silahların yerlerinin değiştirildiği görüldü. Bu harekat planı gün be gün değiştirildi." dedi.

"BU HAREKAT FIRAT KALKANI'NDAN FARKLI"

Zeytin Dalı için "Bu harekat Fırat Kalkanı'ndan farklı." diyen Demir, "Bu harekatta batıdaki dostlarını çok iyi kullanabilen, maniple edebilen bir yapı var. Harekat Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre bu yönde de bir çaba var. Genelkurmay açıklamasında "sivil kayıpların olmaması için azami dikkat sarf ediliyor" deniliyor. Şu an Halep'e sivil göç var. PYD-PKK sivil kayıpların çok olduğu yönünde bir propaganda yapmak istiyor."

Bölgede çok ciddi bir sivil hareketliliği olduğunu belirten Demir, ancak şu ana kadar herhangi bir sivil yaralanmanın ya da kaybın olmadığını da ifade etti.

Metehan Demir: O bölgede çok ciddi bir sivil hareketliliği var... ile ilgili etiketler Metehan Demir Genelkurmay zeytin dalı harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.