'Metehan Demir FETÖ'cüdür' demedim!

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, SuperHaber yazarı, gazeteci Metehan Demir'in, “FETÖ ile bağlantılı olduğunu ima eden bir açıklama yaptığı" yönündeki haberleri yalanladı.

Egemen Bağış, Siirt Vakfı tarafından düzenlenen programda, 17-25 Aralık sürecinde sızdırılan ses kayıtlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ses kaydının "kumpas" olduğunu bir kez daha vurgulayan Bağış, "O iftiraları atanların hepsi şimdi ya hapiste ya da firarda. Bant kurgulanmış" diye konuştu.

Bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerde ise, Bağış'ın bu programda kullandığı, “Kendisini yurt dışına davet ettiğimde hep malum FETÖ'cü gazeteciler, Adem Yavuz Arslan ve Mustafa Ünal ile birlikte olmak istediğini vurgulardı. En yakın arkadaşlarıydı” ifadeleriyle Metehan Demir'i kastettiği öne sürüldü.

Egemen Bağış, Siirt Vakfı'nda yaptığı açıklamalarla ilgili tartışmalara ODA TV'ye yaptığı açıklamalar ile nokta koydu.

Söz konusu konuşmasında Metehan Demir ya da herhangi bir şahıs için "FETÖ'cüdür" demediğini altını çizen Bağış şu ifadeleri kullandı;

"Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi 'at izinin, it izine karıştığı bir dönemde' bu tür ifadelerden kaçınmak gerekir. Sadece bu iftiranın ortaya atıldığı ilk günden itibaren söylediğimi, yani Metehan Demir'in de açıklamalarında vurguladığı gibi bu ses kaydının birkaç telefon görüşmesinden oluşturulan acımasız bir montaj çalışması olduğunun belgelendiğini belirttim."

Bağış, "Fetullahçı Terör Örgütü ve hain mensupları Türkiye ve dünyada milyonlarca insanı istismar ettikleri, zan altına bıraktıkları gibi, iş, sanat, siyaset, spor ve medya dünyamızdaki bir çok kişiyi de kullanmışlar, istismar etmişler ve onlara yönelik itibar suikastları düzenlemişlerdir" dedi.

METEHAN DEMİR DE YALANLADI

Konuyla ilgili Metehan Demir'den de kısa bir açıklama geldi.

Demir, Egemen Bağış'ın tartışma yaratan demeci hakkında şöyle konuştu;

"Adem Yavuz Arslan ve Mustafa Ünal'ın davet edilmelerini benim istemem söz konusu olamaz. O dönemde zaten kendi ilişkileri çerçevesinde gezilerde yer alıyorlardı"

'Metehan Demir FETÖ'cüdür' demedim! ile ilgili etiketler Egemen Bağış Metehan Demir FETÖ