Mete Yarar SuperHaber'e konuştu: Avrupa yeni gelişmelere gebe! VİDEO

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde metroda iki ayrı patlama meydana geldi. Rus haber ajansı TASS, şu ana kadar 10 kişinin öldüğünü duyurdu. SuperHaber yazarı ve güvenlik uzmanı Mete Yarar saldırının Suriye İç Savaşı'yla ilgili değil, Avrupa'da yaşanan krizle bağlantılı olduğu değerledirmesinde bulundu

Rusya'nın St. Petersburg metrosunda meydana gelen iki patlamada en az 10 kişi öldü.

St. Petersburg metrosunun "Sennaya Meydanı" ve "Teknoloji Enstitüsü" istasyonlarında iki ayrı patlama meydana geldi.

Rus medyasında yer alan haberlerde, "Sennaya Meydanı" istasyonundaki patlamanın nedeninin tren vagonuna yerleştirilen parça tesirli bomba olduğu belirtildi.

En az 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı patlamaların ardından 7 istasyon kapatıldı ve olay yerlerine çok sayıda polisle kurtarma ekibi gönderildi.

Putin St. Petersburg'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in patlamaların olduğu sırada St. Petersburg'da Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ile görüşmede olduğu öğrenildi.

METE YARAR'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Kanlı saldırıyı SuperHaber'e yorumlayan güvenlik uzmanı Mete Yarar çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Patlamanın ardından pekçok mecrada Suriye kriziyle bağlantılı yorumlar yapılırken, Mete Yarar, SuperHaber'e ezber bozan açıklamalar yaptı.

mete_yarar

"TERÖR SALDIRISI, BAŞKA BİR ŞEY ÇIKMA İHTİMALİ DÜŞÜK"

Saldırının terör saldırısı olduğunun altını çizen Yarar, "Benim farklı düşündüğüm konu şu, biz klasik anlamda, dünyadaki terör saldırılarını bir "ayrılıkçı grubun yaptığı terör olayları" olarak değerlendiriyoruz ama özellikle son dönemlere baktığımızda vekalet savaşları yürütüldüğünü de görmekte yarar var." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in patlamaların yaşandığı sırada Belarus lideri ile görüşmede olduğunu altını çizen Mete Yarar, "Saldırının bu saatlerde gerçekleşmesi nedeniyle, mesajın Suriye'den çok Avrupa-Ukrayna krizine yönelik olduğunu düşünüyorum." dedi.

Ukrayna sınırına Rusya, ABD ve İngiltere'nin yoğun şekilde yığınak yaptığına da dikkat çeken SuperHaber yazarı Mete Yarar şu ifadeleri kullandı;

"Baktığınızda, neredeyse 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük yığınaklanmayı gösteriyor.

Suriye olayının Rusya için de, dünya için de önemli olduğunu düşünmüyorum. Önemli olsaydı zaten bugüne kadar müdahale ederlerdi.

Ben tamamen sıkıntının Avrupa endeksli olduğunu düşünüyorum. Rusya Suriye'de 6 senedir aynı politikayı sürdürüyor ve aynı şeyi yapıyor. Önümüzdeki dönem kıta Avrupa'sında gelişmelere gebe..." / SuperHaber

Mete Yarar SuperHaber'e konuştu: Avrupa yeni gelişmelere gebe! VİDEO ile ilgili etiketler Mete Yarar Avrupa Ukrayna st. petersburg
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.