Metaverse'te İstanbul'un arsaları kapış kapış!

Mevlüt Tezel: Uzmanlar henüz Metaverse evrenlerinde yapılan satın almalarla ilgili bir denetim ya da garanti bulunmadığını söylüyorlar. Ayrıca kripto parada yaşanan dolandırıcılıkların benzerleri Metaverse'te de yaşanabilir.

Sanal platform Metaverse hern geçen gün adından daha fazla bahsettiyor. Dev markaların mağazalar açmaya başladığı sanal evrende arsa satışları da bir süre önce başladı.

İstanbul'un işlek caddelerinde tüm arsalar satılırken, Sabah yazarı Mevlüt Tezel, "Ama Beylikdüzü taraflarında hâlâ kelepir arsalar var!" bilgisini verdi.

Peki Metaverse'te yatırım yapmak nasıl bir fayda sağlayacak ve bu arsalar ne işe yarayacak, bu soruların yanıtını Tezel, "Metaverse dutluktu dedem almadı!" başlığını taşıyan yazısında verdi.

İşte o yazı;

"Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan 'Metaverse' aleminde popüler Metaverse platformu OVR'de Türkiye'den de 20 binden fazla sanal arsa satılmış. Hemen İstanbul'da işlek bir yerden arsa alayım diyorsanız geç kaldınız. Başta Boğaz hattı olmak üzere 11 binden fazla değerli parsel satın alındı bile. Ama Beylikdüzü taraflarında hâlâ kelepir arsalar var!

Peki, bu arsalar ne işe yarayacak? Bundan 10-20 yıl sonra insanoğlu, 'Metaverse' alemini, gerçek yaşama tercih ederse, yarın ünlü bir firma gelir arsanıza reklam koyar ya da arsanıza AVM yapılır. Zaten büyük markalar şimdiden 'Metaverse'te sanal mağazalarda satışa başladı, reklam da veriyorlar.

Bu arada ben 'Metaverse'ü ilk yazanlardanım ama arsa almayı düşünmüyorum. Başta gelecek 'Metaverse'te diye düşünüyordum ama sonradan Mark Zuckerberg'ün başını çektiği 'Metaverse' bana Facebook'u kurtarma projesi gibi görünmeye başladı.

RİSKLİ YATIRIM

Türkiye'de pek gündeme gelmedi ama Yahoo Finance'ın ünlü 'yılın en iyi ve en kötü şirketleri' anketinde Meta (Eski adıyla Facebook), 2021'in en kötü şirketi seçildi. Elbette 'Metaverse'te sadece Meta yok Microsoft, Roblox ve Epic gibi şirketler de milyarlarca dolarlık yatırım planlıyor. Ancak şu popüler olan OVR platformu belki gelecekte düşüşe geçecek. İnternette vakti zamanında çok popüler olup şu an adı bile unutulan birçok platform oldu.

'Metaverse' şu an İstanbul'un inşaat yapılmadan önceki hali gibi duruyor ama henüz arsa satışları denetime tabi değil.

Uzmanlar henüz Metaverse evrenlerinde yapılan satın almalarla ilgili bir denetim ya da garanti bulunmadığını söylüyorlar. Ayrıca kripto parada yaşanan dolandırıcılıkların benzerleri Metaverse'te de yaşanabilir.
Hani her ailede hata yapan bir dede vardır ya... Acaba ileride benim torunlarım da "Zamanında 'Metaverse' dutluktu, dedem aptallık etmiş, arsa almamış" der mi diye de düşünmüyor değilim. Dedeler her şekilde miras yedi torunlar tarafından suçlanırlar zaten!"

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Metaverse'te İstanbul'un arsaları kapış kapış! ile ilgili etiketler İstanbul metaverse Mevlüt Tezel arsa köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.