Metal Gear Solid serisinin satış rakamları açıklandı

Yayıncılığını Konami'nin üstendiği ve oyun dünyasının en çok sevilen serilerinden biri olan Metal Gear Solid'in satış rakamları açıkladı. Japon şirketin yaptığı açıklamaya göre ilk olarak 1987'de çıkan seri dünya çapında 58 milyon kopya sattı.

Oyun dünyasının en çok sevilen serilerinden biri olan ve Hideo Kojima imzasını taşıyan Metal Gear Solid serisinin toplam satış rakamları açıklandı. Konami'nin internet sitesinde verilere göre, Metal Gear Solid serisi dünya çapında 58 milyon kopya sattı. Öte yandan Metal Gear, 2021 yılının mart ayında 900 bin kopya sattı.

Metal Gear Solid serisinin satış rakamları açıklandı

İlk olarak 1987 yılında çıkan serinin son oyunu Phantom Pain'den bu yana yeni bir oyun için talep olsa da Konami'den bu konuda net haberler gelmedi. Bu durumda Hideo Kojima'nın Konami ile yollarını ayırması da etkili oldu. Öte yandan serinin ikinci ve üçüncü oyunları dijital satıştan kaldırıldı.

Metal Gear Solid serisinin satış rakamları açıklandı - Resim : 2

KOJİMA DANIŞMANLIK MI YAPIYOR?

ICYMI ve Hideo Kojima‘nın söylentilere göre Metal Gear Solid 3: Snake Eater oyununun remake sürümü için danışmanlık yaptığı belirtildi. Bir endüstri analisti olan Millie A, hikayeli seriyi ortaya koyan Kojima’nın 2004 yılında çıkan oyunun remake’ine rehberlik edeceğini söyledi.

Metal Gear Solid serisinin satış rakamları açıklandı ile ilgili etiketler metal gear solid konamı satış
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.