Meta da Elon Musk'a özendi: Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik hizmeti duyuruldu

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından Twitter Blue aboneliği ile mavi tik satmaya başlaması büyük tepki çekmişti. Fakat Instagram ve Facebook'un ana şirketi Meta da aynı yolu izlemeyi seçerek 'Meta Verified' isimli hizmetini duyurdu.

Bildiğiniz gibi Twitter, kısa zaman önce Twitter Blue isimli yeni bir paralı abonelik sistemi duyurdu. Bu abonelik servisi her ne kadar çok farklı özellikler sunsa da asıl önemli nokta, Twitter Blue kullananlara verilen mavi onay tiki olarak karşımıza çıktı. Elon Musk'ın gelişiyle birlikte ücretli mavi tik sistemine geçen Twitter, çok eleştiri almıştı. Fakat diğer büyük şirketler de bu yoldan gitme kararı aldı.

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi olan Meta, Elon Musk'ın yolundan gitmeye karar verdi. Meta CEO'su Mark Zuckerberg "Meta Verified" isimli yeni abonelik sistemlerini duyurdu.

INSTAGRAM VE FACEBOOK İÇİN DE ÜCRETLİ MAVİ TİK DÖNEMİ

Meta da Elon Musk'a özendi: Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik hizmeti duyuruldu

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram hesabından yaptığı açıklama ile yeni abonelik sistemi Meta Verified'ı resmen duyurdu. Tıpkı Twitter'daki gibi bu aboneliği alan kullanıcılar da Facebook ve Instagram'da mavi tik sahibi olacak.

Meta Verified abonesi olan kullanıcılar kendilerini taklit eden hesapların daha hızlı kapatılabilmesi için Instagram destek yetkilileriyle iletişime geçebilecek. Ayrıca bu abonelik sisteminde mavi tikli kullanıcıların yorumlarının öncelikli olacağı ve bu kullanıcılara özel çıkartmalar ve özelleştirmeler sunulacağı da belirtiliyor.

META VERIFIED FİYATI NE KADAR OLACAK?

Mark Zuckerberg bu haftadan itibaren kademeli olarak kullanıma sunulacak olan ücretli abonelik sisteminin ilk önce Avusturalya ve Yeni Zelanda'da kullanılabilir olacağını belirtti. Diğer ülkelere de yakında gelecek.

Meta Verified aboneliğin fiyatı ise Web için 11.99 dolar (yaklaşık 225,41 TL), iOS içinse 14.99 dolar (yaklaşık 281,81 TL ) olarak açıklandı.

Ülkemizde nasıl bir fiyat ile kullanıma sunulacak ve ne zaman bu özelliğe erişebileceğiz henüz bilinmiyor.

Meta da Elon Musk'a özendi: Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik hizmeti duyuruldu ile ilgili etiketler Instagram Meta Facebook
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.