Mesut Özil’den çarpıcı açıklamalar! Futbolun en iyilerini sıraladı

Mesut Özil, geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıkladı. Futbolu bırakma nedenine dair açıklama yapan Özil, futbol dünyasının en iyilerini sıraladı. İşte Mesut Özil'in açıklamaları...

Kariyerinde FC Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giyen Mesut Özil, yaptığı yazılı açıklamayla futbolu bıraktığını duyurmuştu. Mesut, bu karardan sonra ilk röportajını İspanyol Marca’ya verdi.

FUTBOLU NEDEN BIRAKTI?

Emekli olma kararının gerekçesini açıklayan Mesut Özil, “Uzunca düşündükten sonra bunun doğru karar olduğuna eminim. Kariyerim boyunca çok fazla sakatlık yaşamadım ve her zaman formdaydım ama son birkaç ay (ciddi bir sırt yaralanması geçirdi ve ameliyat olması gerekti) benim için çok ağır ve zor geçti. Artık sahada takımıma istediğim gibi yardımcı olamıyordum. Ben de Başakşehir'e ne düşündüğümü söyledim ve hemen bir çözüm bulduk” dedi.

REAL MADRİD’DEN AYRILIŞ SÜRECİNİ ANLATTI

Real Madrid’den ayrıldığındaki hislerine ilişkin soruya yanıt veren Mesut Özil, “Real Madrid'den ayrıldığımda çok üzgündüm. Bunu havaalanında hatırlıyorum... Real Madrid'de ve bu şehirde üç yıl harika zaman geçirdim. Gerçekten mutluydum. Ama bazı şeyler oldu. Aniden, o sezonun başında, artık fazla oynama dakikam kalmamıştı ve Bay Florentino Pérez ile babam ve menajerim arasında bir anlaşmazlık çıktı. Yeni bir kulüp aramak zorunda kaldık. Benim için zordu. Uçak havalandığı an gözlerimden yaşlar süzüldü. İşte o an bittiğini anladım” diye konuştu.

TEK BİR PARTNER SEÇSE KİMİ SEÇER?

“Tek bir partner seçmek zorunda kalsaydın... Kimi seçerdin?” sorusuna yanıt veren Özil, “En iyi bireysel oyuncu olarak Cristiano Ronaldo'yu seçerdim. En iyi lider, Sergio Ramos. Kale önündeki en iyi forvet: oğlum Benzi (Benzema)” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTIĞI EN İYİ HOCA KİMDİ?

Çalıştığı en iyi teknik adamın Jose Mourinho olduğunu ifade eden Özil, “Benim için José Mourinho bu yüzyılın en iyi koçu. Taktik anlayışı bir başka, soyunma odasındaki konuşma tarzı da bir başka... Ve medyanın önünde takımını nasıl da hep koruyor! O gerçekten dünya standartlarında bir antrenör” şeklinde konuştu.

EN İYİ STADYUMLARI SAYDI

Özil, en iyi stadyumun hangisi olduğuna yönelik soruya, “Üzgünüm ama Bernabéu, Emirates ve Fenerbahçe stadını seçmem gerekiyor” dedi.

EN İYİ RAKİBİNİ AÇIKLADI

Oynadığı en iyi rakibin kim olduğu sorusuna Özil, “Messi. Bence herkes nedenini biliyor” cevabını verdi.

“RONALDO İLE OYNAMAK ÇOK EĞLENCELİYDİ”

Cristiano Ronaldo ile olan arkadaşlığına değinen Özil, “Benim için tüm zamanların en iyi oyuncusu olan Cristiano Ronaldo ile oynamak çok eğlenceliydi. Sahada birbirimizi çok iyi anladık, mükemmeldi. Ben katıldım ve o gol attı. Neredeyse hiç pas kaçırmayan bir oyuncuya pas vermek bir hediyeydi.” İfadelerini kullandı.

KALBİNİNİN KULÜBÜNÜ AÇIKLADI

“Arsenal ile 254, Madrid ile 159, Werder Bremen ile 108, Schalke ile 39, Fenerbahçe ile 37 maç... Kalbinizin veya hayatınızın kulübü hangisi?” sorusuna yanıt veren Özil şunları söyledi:

“Sanırım bu soruyu kişisel düzeyde yanıtlamalıyım. Almanya'da her zaman Schalke 04'ün ve Türkiye'de Fenerbahçe taraftarı oldum. Büyürken en sevdiğim iki kulüp oldular ve her ikisi için de oynamak büyük bir onur.”

Mesut Özil’den çarpıcı açıklamalar! Futbolun en iyilerini sıraladı ile ilgili etiketler Mesut Özil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.