Mesut Özil, Der Spiegel'in kapağında!

Mesut Özil ırkçılık nedeniyle Alman Milli Futbol Takımı'ndan ayrıldığını geçtiğimiz günlerde açıkladı.Haftalık haber dergisi der Spiegel, Mesut Özil’i “Yabancılaşma” başlığıyla kapak yaptı. Özil olayına ise dergi 11 sayfa ayırdı.

2018 Dünya Kupası öncesinde Londra'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrasında Alman kamuoyunun gündemine oturan ve Dünya Kupası'nın ardından ırkçılığa maruz kaldığını söyleyerek milli takımı bırakan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Der Spiegel'in bu haftaki kapağında yer aldı.

Haftalık haber dergisi, Mesut Özil'e yer verdiği kapağında 'Yabancılaşma' başlığını kullandı ve Özil'le ilgili yaşanan olaylara 11 sayfa ayırdı.

Almanya'da aşırı sağın yükselişine dikkat çeken Der Spiegel, bu durumun uyum söylemini değiştirdiğine ve toplumsal bütünlük konusunda yeni bir tartışma başlattığına dikkat çekti.

Derginin 'yabancılaşma' konulu sayısında, Almanya'da tanınmış Türkiye kökenli politikacı, yazar, sanatçı ve iş insanlarının ayrımcılık konusundaki görüşlerine yer verildi.

Mesut Özil, Der Spiegel'in kapağında! ile ilgili etiketler Mesut Özil Der Spiegel
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.