Mesut Özil, Almanya'da Türklerin kurduğu DAVA Partisi'ne reklam yüzü olabilir

Almanya'da yaşayan Türk toplumunun, Müslümanların ve azınlığın sesi olmak için kurulduğu belirtilen DAVA Partisi, çalışmalar kapsamında Mesut Özil'i reklam yüzü olarak kampanyalarına dahil edebilir.

Almanya'da yaşayan Türklerin kurduğu DAVA Partisi (Çok Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak), 9 Haziran'da ki Avrupa Parlamentosu seçimlerine girmeye hazırlanıyor.

DAVA Partisi'nin reklam yüzünün eski futbolcu Mesut Özil olabileceği öne sürüldü.

MESUT ÖZİL SESLERİ

Alman Bild gazetesine demeç veren 53 yaşındaki DAVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal'ın çarpıcı açıklamasıyla Mesut Özil iddiası gündemi hareketlendirdi. 

Hazirandaki Avrupa Parlamentosu seçimlerine hazırlanan DAVA, partinin çalışmalarına Mesut Özil'i de reklam yüzü olarak dahil etmek istiyor.

Genel Başkan Yardımcısı Zingal, bu süreçte Özil'den destek bulabileceklerini umduklarını belirterek "Harika biri olduğunu düşünüyoruz. Alman milli takımı için çok iş yaptı. Harika bir futbolcu, harika bir toplumsal figür" diye konuştu.

Mesut Özil, Almanya'da Türklerin kurduğu DAVA Partisi'ne reklam yüzü olabilir

DAVA PARTİ'SİNİN OY POTANSİYELİ

Bild gazetesinin haberinde, Almanya'da Alman pasaportuna sahip ve oy kullanma hakkına sahip 2,5 milyon Müslüman olduğuna dikkat çekilmiş. Ayrıca Nisan 2024'te değişmesi planlanan vatandaşlık yasası sonrası oy kullanma hakkına sahip 2.5 milyon Alman vatandaşı Müslüman daha bu sayıya eklenebilir. Bu da DAVA Partisi'nin 5 milyonluk bir seçmen potansiyeli olduğunu gösteriyor.

 

Mesut Özil, Almanya'da Türklerin kurduğu DAVA Partisi'ne reklam yüzü olabilir ile ilgili etiketler Almanya Türkler Mesut Özil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.