Messi ve Suarez'in Hz. Muhammed'in o sünnetine uyduğu ortaya çıktı! VİDEO

Barcelona'nın yıldız futbolcuları Messi ve Suarez hangi İslam geleneğine riayet ediyor?

Erkeklerin tuvalette ayakta mı, yoksa oturarak mı idrar yapması gerektiği, uzun süredir tartışılan konularında başında geliyor.

Bazı uzmanlar oturarak idrar yapmanın toplum sağlığı için daha faydalı olduğunu ve bu sayede hastalıkların yayılmasının önlenebileceğini belirtiyor.

İdrarın hastalık yayan bir araç olabileceği konusunda pekçok görüş bulunuyor. Ancak bilimsel açıklamalar bu konuda farklı sonuçlar ortaya koyuyor.

Kimi uzmanlar da idrarda bakteri olmadığını ve bu nedenle idrarın hastalığa sebep olan bir madde olmadığını belirtiyor.

İslam dininde ise net bir görüş hakim. Müslümanlar, Hz. Muhammed'in sünneti gereği erkeklerin oturak idrar yapması gerektiğinde uzlaşıyor.

Müslüman alimleri Buhari ve Müslim'in rivayetin göre, Hz. Muhammed'in sahabesi Abdullah b. Abbas bu konuda şöyle söyledi:

"Rasulullah (a.s.v) iki kabrin yanından geçti ve şöyle buyurdu: “Bu kabirlerde yatanlar azap görmektedirler. Ama büyük bir şeyden dolayı azap görmüyorlar.” Rasulullah (asv) daha sonra sözüne şöyle devam etti: “Evet bunlardan birisi, insanlar arasında söz taşırdı. Diğeri ise bevlinden (idrarını üzerine sıçratmaktan) sakınmazdı."

Bu ve benzeri rivayetlere göre, ayakta idrar yapmak Müslümanlar arasında "mekruh" kabul edildi.

Ekran_Resmi_2017-03-14_21.39.11

YILDIZ FUTBOLCULAR İSLAM GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Barcelona'nın dünya yıldızları Lionel Messi ve Luis Suarez'in de bu konudaki ilginç açıklamaları İspanyol basınına yansıdı.

İkilinin katıldığı bir televizyon programında, Messi ve Suarez'e ilginç sorular yöneltildi.

Bu sorulardan biri de idrarlarını oturarak mı, yoksa ayakta mı yaptıklarına yönelikti.

Messi ve Suarez'in bu soruya verdiği yanıtlar İspanyol sunucuyu şaşkına çevirdi.

Çünkü Arjantinli ve Uruguaylı yıldız futbolcuların, İslam geleneğinde olduğu gibi idrarlarını oturarak yaptıklar ortaya çıktı.

İŞTE O İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

Messi ve Suarez'in Hz. Muhammed'in o sünnetine uyduğu ortaya çıktı! VİDEO ile ilgili etiketler Lionel Messi suarez
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.