Mesih iddiasındaki seri katil hastaneye kaldırıldı!

Kendisini uyuşturucu aldıktan sonra gördüğü bir halüsinasyonda çarmıha gerilmiş olarak gören Charles Manson o tarihten itibaren kendisini mesih ilan etmişti. Saçma sapan fikirlerini uyuşturucunun da katkısı ile yayan Manson aslında psikopat bir seri katildi. Cemaat üyeleri de farklı değildi. Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate ile birlikte 5 kişiyi vahşice öldürmüşlerdi. Öldürdükleri insan sayısı onlarcaydı. Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Manson saçma fikirleri ile hala mürit toplamayı sürdürüyordu. Ondan gelen son bilgi ise hastaneye kaldırıldığı yönünde.

"Bana tepeden bak, bir ahmak göreceksin. bana aşağıdan bak, efendini göreceksin. bana direkt bak, kendini göreceksin" sözlerinin sahibi kendini mesih olarak tanıtan, psikopat bir katil olan Charles Manson hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye kaldırıldığında ömür boyu hapis cezasını çekmek için hapiste yatıyordu Manson. Üstelik bu ilk kez de başına gelmiyordu. O ve müritleri seri katillerdi.

PSİKOPAT SERİ KATİL CHARLES MANSON

Bir seri katil düşünün, işlediği ya da işlettiği vahşice cinayetler yüzünden binlerce hayranı olsun.
Kurduğu birkaç kamyon arkası, felsefi cümle nedeniyle ‘yüzyılın filozofu’ olarak kabul edilip, binleri arkasından sürükleyebilsin.

İşte bu kişinin adı, Charles Manson.

Onlarca vahşice ölümün asıl sebebi, azmettiricisi; insan doğasının sahip olabileceği tüm iğrençlikleri içinde barındırabilen bir varlık. Charles Manson.

manson4

ZOR BİR ÇOCUKLUK GEÇİRDİ

Charles Manson, pek çok seri katil gibi zor bir çocukluk geçirmiş, ailesi hapishaneye düştükten sonra ‘doğru yolu’ kaybetmiş.

Küçük yaşlardan beri sahip olduğu bozuk yaradılışın getirileriyle yaşayan Manson, dayak yemek amacıyla kendinden yaşça büyüklere saldıran, genetik bir bozukluk adeta.

İNSAN BEYNİNE GİRME YETİSİNİ HAPİSTE KAZANMIŞ!

Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu vb. suçlar nedeniyle hapishaneye düşen Manson, insan zihnine girebilme yetisini burada elde ettiğini söylüyor.

Yıllar boyunca cezaevinde onlarca insanla birebir ikili ilişkide bulunan Manson, özellikle zaafları bulunan insanların bu eksikliklerini kullanarak onları etkilemiş diyebiliriz. Fakat, dillendirdiği süslü cümleleri anlamsız ve içi boş bulan kişi sayısı da hiç ama hiç az değil.

Cezaevinden çıktıktan sonra da bu edinimlerini başka insanlar üzerinde kullanmaya devam etmiş.
Örneğin, güzel olmadığı gerekçesiyle çevresinden dışlanan bir kıza iltifatlar edip, onu kendine bağlamak yolu ile kendisine bir aile kurmuş.

manson2

MANSON AİLESİ…

Irkçılık ile ilgili, Vietnam Savaşı’yla ilgili, tamamen uyuşturucu, seks ile felsefik gibi görünüp ama aslında hiçbir şey ifade etmeyen "derin" sözlerden ibaret olan bir aile.

Her şey takdir edilmek istenen Manson’ın, gencecik kızları kullanarak ilgi toplaması sonucu onun daha da fazla ilgi istemesiyle iyice bozuluyor.

Manson, belki de 4 tane cariye ile kendi kendine geçinip gidecekken, aileyi genişletmek istiyor ve bunun sonucunda da bir ütopya, distopyaya dönüyor.

ÖNCE HIRSIZLIKLAR BAŞLIYOR

Daha fazla insan, onları doyurmak için daha fazla para, bir iş olmadığı için başlanan hırsızlıklar.

Daha fazla insanı kontrol altında tutacak uyuşturucuları almak için çetelerle irtibata geçmek, kalmak için daha büyük bir ev/arazi, daha iyi bir kontrol için ufak tefek şiddetlere başvurmak...

manson_kadAnlar

OLAYLAR ÇIĞRINDAN ÇIKIYOR

Manson, haberlerde isyan eden siyahileri gördükten sonra “Helter Shelter” isimli bir teori geliştiriyor ve bu teoriye göre ülkede bir ırk savaşı çıkacağını ve siyahların, bütün beyazları öldüreceğini açıklıyor.

Zaman geçtikçe bu beklenti yerini bulamayınca, Manson bu savaşın başlaması ve teorinin doğruluğunu kanıtlamak için adımlar atıyor.

KANLI VE İNSANI, İNSANLIĞINDAN UTANDIRACAK ADIMLAR…

9 Ağustos 1969’da Manson’ın “ailesinden” 5 kişi, yönetmen Roman Polanski’nin evine girip, hamile olan eşi aktris Sharon Tate ile birlikte 4 kisiyi daha vahşice öldürdüler.

Sharon Tate’in ölümü, o dönemlerin belki de en acımasız cinayetlerinden biriydi.

Manson’ın müritlerinden olan Susan Atkins, Sharon Tate’i tam 16 yerinden bıçakladı ve daha sonra karnındaki bebeğini bıçağıyla söküp aldı.

Manson ve müritleri, ayrılmadan önce kurbanlarının kanlarıyla duvara kışkırtıcı yazılar yazmayı da ihmal etmemişlerdi…

manson_katliam

30'A YAKIN İNSANI KATLETTİLER

Sharon Tate katliamından sonra da Manson ve aile üyeleri boş durmuyor elbette.

Hinman ve Labianca ailesi katliamlarını gerçekleştiriyor ve 30’a yakın insanı öldürüyorlar. Çoğu aile üyesi, bu olayları sonradan öğreniyor.

Öğrenmeleri de bu ailenin en sinir bozucu üyesi Susan Atkins'in kendi başarısını övme saplantısından ötürü oluyor.

Aslına bakarsanız, bu insanları bir cinayet için azmettirmek Manson için çok kolay.

Birincisi ellerinde yeterince kokain var, ikincisi saçma sapan öğretilere sahipler: ”Hayat ile ölüm aynı şeydir. Bu nedenle birini öldürmek ile suçlu olmazsın. Zaten insan hem suçludur hem masumdur" gibi.

manson_tutuklama

1969 YILINDA TUTUKLANDI

İşledikleri cinayetler ortaya çıktıktan sonra Manson, 1969 yılında tutuklandı. Cezaevine girdikten sonra idamla yargılanan Manson, daha sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manson o kadar büyük bir alanda etki bıraktı ki, kimi müzik gruplarına da bir şekilde isim verdi. "Spahn Ranch" ve Marilyn Manson gibi gruplar bunlardan ikisidir.

Yine ailenin yaptığı suçlar, John Moran'ın opera çalışması The Manson Family ve Stephen Sondheim'ın müzikali Assassins gibi çalışmalarda kendine yer buldu.

manson3

Manson'ın başından geçen kimi olaylar televizyona uyarlandı.

South Park bölümlerinden olan Merry Christmas, Charlie Manson!'da, Manson, "666" sayısına ithaf edilen "06660" şeklindeki koğuş numarasıyla, animasyonda yer almıştır.

Yazar Nazif Ay'ın ifadesi ile Charles Manson ABD'de nefret edildiği gibi, kendisini seven, serbest bırakılmasını isteyen çeşitli fan kulüpler oluşturup kampanyalar düzenleyen bir hayran kitlesine de sahiptir.

manson_seri

'Manson, iki yıl önce on yıllık nişanlısı 26 yaşındaki Afton Elaine Burton evlenme kararı almıştı. Ancak nişanlısının, evlenmeyi sadece cesedini ele geçirebilmek ve sergileyerek zengin olmak için amaçladığını öğrendiğinde nikahtan vazgeçmişti.

Ve bu son Mesih şimdi hastaneye kaldırıldı.' diyen Nazif Ay'ın sorusu ile haberi bitirelim: "İnsanlığı kurtarmaya aday Manson, bakalım kendi varlığını ve içindeki vicdanını kurtarabilecek mi?"

manson1

Mesih iddiasındaki seri katil hastaneye kaldırıldı! ile ilgili etiketler charles manson kimdir?
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.