Mescid-i Haram nerededir? Önemi nedir?

Kabe'yi çepeçevre kuşatan Mescid-i Haram, dünyanın en büyük camisidir. Kapasitesi yaklaşık 8300 olan caminin yüksekliği 89 metredir. Hz. İbrahim tarafından inşa edilen Mescid-i Haram, Müslümanlar için kutsal kabul edilir. Bu çerçevede, Mescid-i Haram'ın nerede olduğu ve önemi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Mescid-i Haram nerede? Önemi nedir? Detaylar haberimizde...

Dünyanın en büyük camisi olan ve Kabe'yi kuşatan Mescid-i Haram, Müslümanlar için en kutsal yapılar arasında kabul edilmektedir. Bu sebeple, Mescid-i Haram'ın nerede olduğu ve önemi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Mescid-i Haram nerede? Önemi nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Mescid-i Haram nerededir? Önemi nedir?

MESCİD-İ HARAM NEREDE? 

Mescid-i Haram dokunulması yasak olan cami demektir. 16 farklı ayetten geçen Mescid-i Haram, İslam alemi için kutsaldır. Cennetten geldiğine inanılan Hacer-ül Esved de burada muhafaza edilir.

Kabe Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde yer alıyor. Her yıl milyonlarca Müslüman tarafından ziyaret edilen Mescid'i Haram'ın adı toplam 15 ayette zikredilmektedir.

MESCİD-İ HARAM ÖNEMİ NEDİR?

Mescid-i Haram İslam tarihinde birçok açıdan önemlidir. Hz. İbrahim tarafından inşa edilen Kabe, en eski mescittir. Binlerce yıldır Müslümanların ibadetlerini gerçekleştirdiği Mescid-i Haram, İslam'ın kıblesi sayılmaktadır. Tüm Müslümanlar için farz olan namaz, kıbleye doğru kılınır.

Kabe 600 yıl süren Osmanlı Tarihinde de önemli bir yer tutar. 1517 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından gerçekleştirilen Mısır Seferinin sonunda Mekke fethedildi ve halifelik Abbasilerden Osmanlı İmparatorluğuna geçti. I. Ahmet, 4. Murad ve ve 4. Mehmet tarafından yenilenen Mescid-i Haram'ın yönetimi 1617 yılına kadar Osmanlı'da kaldı.

1617 yılından sonra da Mekke'ye sık sık seferler düzenlendi. 1813'de İlk Suudi Devleti ile yapılan Mekke Savaşının ardından Osmanlı Devleti bir kez daha Mekke ve Kabe'yi topraklarına kattı.

Mescid-i Haram nerededir? Önemi nedir? ile ilgili etiketler Kabe mescid-i haram
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.