Mescid-i Aksa Kuran'da geçiyor mu? Kuran'dan Mescid-i Aksa ayetleri

Mescid-i Aksa Kuran'da geçiyor mu merak ediliyor. Şu günlerde İsrail Devleti'nin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik pervaasızca saldırıları sonrası gündeme gelen kutsal mekan hakkında araştırmalar da sürüyor. İşte Kuran'dan Mescid-i Aksa ayetleri

İsrail devletinin kutsal mekan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve Türkiye dahil birçok müslüman ülke vatandaşlarının sokaklara dökülmesi sonrası Mescid-i Aksa hakkında meraklı araştırmalar da başladı. Peki Mescid-i Aksa Kuranda geçiyor mu?

KURAN'DAN MESCİD-İ AKSA AYETLERİ

Kutsal kitap Kuran-ı Kerim'de Mescid-i Aksa net bir şekilde İra Suresinin ilk ayetinde geçer.

İşte o ayetlerin birkaçı,

Her nereden çıkarsan, yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. Şüphesiz bu, Rabbinden olan bir haktır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir. (Bakara suresi—149. Ayet)

Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi gösterelim diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescid-i Aksa’ya ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir. (İsra suresi – 1. Ayet)

Onlar, Mescid-i Haram’dan (insanları) alı koyarlarken ve onun (gerçek ve layık) koruyucuları değilken Allah, ne diye onları azaplandırmasın? Onun (asıl) koruyucuları yalnızca korkup sakınanlardır. Ancak onların çoğu bilmezler. (Enfal suresi—34. Ayet)

Sen bunun (böyle bir mescidin) içinde hiçbir zaman durma. Daha ilk gününden takva temeli üzerine kurulan mescid, senin bunda (namaza ve diğer işlere) durmana daha uygundur. Onda, arınmayı içten arzulayan adamlar vardır. Allah arınanları sever. (Tevbe suresi—108. Ayet)

Mescid-i Aksa Kuran'da geçiyor mu? Kuran'dan Mescid-i Aksa ayetleri ile ilgili etiketler İsrail mescidi aksa kuranda geçiyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.