Mesai saatinde kahvaltı yasağı nedir? Hangi ilde uygulanacak?

Validen mesai saatinde kahvaltı yasağı geldi. Vatandaşlar bu uygulamanın detaylarını araştırıyoe. Mesai saatinde kahvaltı yasağı nedir? Hangi ilde uygulanacak? Ayrıntılar bu haberde...

Valilik çalışanlarına mesai saatinde kahvaltı yasağı geldi. Yeni uygulama vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Mesai saatinde kahvaltı yasağı nedir? Hangi ilde uygulanacak? Soruların yanıtlarını bu haberde topladık.

Mesai saatinde kahvaltı yasağı nedir? Hangi ilde uygulanacak?

MESAİ SAATİNDE KAHVALTI YASAĞI NEDİR?
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasına tepki göstererek, "Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek." dedi.

Vali Karaloğlu başkanlığında, "2018 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, belediye başkanları ve kaymakamların katılımıyla başladı.

Gerçekleştirilen, devam eden projeleri ve yatırımları anlatan Karaloğlu, her kurumun işini takip ederek, halkın hizmetine bir an önce sunması gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen emri yayınladıklarını ifade eden Karaloğlu, "Kamu, kurum ve kuruluşların, vatandaşa sunulan hizmetin hızla sonuçlandırılması, 'Bugün git, yarın gel' anlayışından çıkılması noktasında genelgesi oldu." dedi.

KENDİ İŞİMİZ GİBİ TAKİP EDECEĞİZ
Söz konusu genelgeyi kaymakamlıklara gönderdiklerini aktaran Karaloğlu, artık başkanlık sisteminde olduklarını, sisteme işlerin daha hızlı yürümesi için geçildiğini hatırlattı. Vatandaşa sunulan hizmetin hızlandığının hissettirilmesini isteyen Karaloğlu, "Vatandaş bize müracaat ettiğinde, 'Ben bilmem mevzuat hazretleri bilir, ben değil yan masada arkadaş bilir' anlayışından vazgeçeceğiz. Kendi işimiz gibi vatandaşın işini takip edip, sonuçlandıracağız." diye konuştu.

"SİGARA İÇİNLER HER KAFALARINA ESTİĞİNDE DIŞARI ÇIKAMAYACAK"
Kurumlarda yapılan sabah kahvaltılarına ilişkin Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Kurumlarda sabah mesai başlıyor, kahvaltı mesaisi de başlıyor. Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek. Mesai başladığında, mesai başlamış olur. Mesai başladıktan sonra kurumun bahçesinde, sağında solunda, ofiste kahvaltı masaları kurulup, dakikalarca, saatlerce kahvaltı yapılmayacak. Bunda her kamu kurumu amirinin dikkatli olması lazım. İkinci konu, mesai devam ederken sigara içenler her kafalarına estiğinde kupalarını alıp, binaların dışına çıkmasını doğru bulmuyoruz. Çirkin görüntü oluşturuyor. Mesai saatinde bunu yapmayacaklar. Mesai saati belli, ara verdiğimiz saat belli, o saate kadar memurumuz çalışan arkadaşımız mesaisine devam edecek."

Bütün dairelerin kendilerine çeki düzen vermesini isteyen Karaloğlu, vali yardımcıları ve kaymakamların daire ziyaretlerinde öncelikli olarak bu konulara dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

 ANTALYA VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU
1964 yılında Rize Çayeli Kaptanpaşa´da doğan Karaloğlu, ilkokulu Kaptanpaşa´da, ortaokul ve lise tahsilini Rize İmam Hatip Lisesi´nde tamamladı.

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Buradan 1989 yılında mezun olan Karaloğlu, avukatlık stajının ardından 1990 yılında kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Karaloğlu, adaylık sırasında 8 ay İngiltere’de eğitim aldı.

1994 yılında Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görev yapan Karaloğlu, aynı yıl vatani görevini yapmak üzere bu görevine ara verdi. Askerliğini tamamlamasının ardından yine Kırıkkale-Karakeçili Kaymakamı olarak görevine geri dönen Karaloğlu, daha sonra sırasıyla:

1996-1998 Şanlıurfa-Harran Kaymakamı,
1998-2000 Yozgat-Çekerek Kaymakamı,
2000-2002 Tokat-Reşadiye Kaymakamı,
2002- 2003 Kırklareli Vali Yardımcılığı,
2003-2004 İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı),
10 Haziran 2004 - 14 Haziran 2009 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.
Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası’nın (YERELSEN) kurulmasına öncülük eden Karaloğlu, Mayıs 2009 ayına kadar Sendika Genel Başkanlık görevini sürdürdü.
12.06.2009-02.08.2013 Van Valiliği,
04.08.2013-10.06.2016 Bursa Valiliği,
01.06.2016 tarih ve 29729 Sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan 30.05.2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararınca Antalya Valiliği görevine atanmıştır.

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden Mahmud Kaşgari Barskani Doğu Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görülen Karaloğlu, öğretmen Sevim Hanım ile evli olup, iki kız çocuk babasıdır.

Mesai saatinde kahvaltı yasağı nedir? Hangi ilde uygulanacak? ile ilgili etiketler mesai saatinde kahvaltı yasağı hangi ilde uygulanacak münir karaloğlu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.