Merve Şebnem oruç kimdir? Ne iş yapıyor?

Merve Şebnem Oruç kimdir? Mimarlık, fizik ve felsefe eğitimlerinden sonra 10 yıl boyunca özel sektörde, uluslararası şirketlerde çalışıp sonrasında gazetecilik mesleğine başlayan ve şimdilerde de SuperHaber'de yazarlık yapan Oruç'un yaşamı araştırılıyor. Peki Merve Şebnem Oruç kimdir? Detaylar haberimizde...

SuperHaber yazarlarından Merve Şebnem Oruç'un yaşamı araştırılan konular arasında. Peki, Türk televizyoncu ve köşe yazarı Merve Şebnem Oruç kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

Merve Şebnem Oruç 1980 yılında Lüleburgaz’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün yarım bıraktıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nde Fizik ve Felsefe eğitimi alan Oruç, 10 yıl boyunca özel sektörde, uluslararası şirketlerde çalıştı. Bilişim sektöründe üst düzey yöneticilik, genel müdürlük ve danışmanlık yapan Oruç, 2013 yılından beri medya sektöründe çalışmaktadır.

TRT’nin İngilizce kanalı TRT World’ün online departmanını kuran Oruç, 2014 yılından beri dış politika ağırlıklı olmak üzere köşe yazarlığı ve siyaset yorumculuğu yapmaktadır. İngilizce ve Türkçe olarak çeşitli gazeteler, dergi ve dijital platformlarda yazı ve analizleri yayınlanan Oruç yine İngilizce ve Türkçe yayın yapan haber kanallarındaki siyaset programlarına sık sık yorumcu olarak katılmaktadır.

2014-2018 yılları arasında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Oruç, aynı zamanda 2016-2018 yılları arasında TVNet ekranlarında kendi hazırlayıp sunduğu “Karşı Karşıya” programında moderatörlük yapmıştır. 2014 yılında başladığı İngilizce yayın yapan Daily Sabah gazetesindeki köşe yazarlığını sürdüren Oruç, SuperHaber.tv’deki köşe yazılarına 2019 Ağustos ayında başlamıştır.

Dış politika ağırlıklı çalışmaları nedeniyle, Suriye, Irak, Libya, Keşmir gibi çatışma yoğun bölgelere sık ziyaretlerde bulunan Merve Şebnem Oruç, 2017 yılından beri Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı’nın Medya Forumu’nun Başkan Yardımcılığını yürütmektedir.

Merve Şebnem oruç kimdir? Ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler merve şebnem oruç
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.