Merve Kavakçı hakkında şaşırtan iddia!

AK Parti hükümetinin, 28 Şubat sürecinde Meclis’te yaşanan ‘yemin krizi’nin simge ismi Merve Kavakçı’yı büyükelçi olarak atamaya hazırlandığı iddia edildi.

Oda TV yazarı Müyesser Yıldız, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemde "Adalet" yürüyüşü ile ilgili mesajlarında sık sık Merve Kavakçı örneğini vermesine dikkat çekti.

Yıldız, 13 Mayıs 1999 tarihli Kavakçı’nın vatandaşlığının düşürülmesine ilişkin kararın da 3 Temmuz 2017’de, ‘AKP iktidara geldikten 15 yıl sonra’ kaldırıldığını belirtti.

Peş peşe yaşanan bu gelişmelerin kendisine üç ay önce Ankara kulislerinde konuşulan, ancak çok da üzerinde durmadığı bir söylentiyi hatırlattığını dile getiren Oda TV yazarı şöyle devam etti:

“İddia; iktidarın Merve Kavakçı’yı büyükelçi olarak atamaya hazırlandığı yönündeydi. Erdoğan’ın, Kavakçı’yı ‘adalet sembolü’ haline getirmesi. Kavakçı’nın vatandaşlıktan çıkartılması kararının iptali. Yargı, polis, son olarak TSK’da türbana izin verilmişken, Dışişlerinde halen türbanlı bir büyükelçinin bulunmaması. Gidişat, Kavakçı’nın büyükelçi yapılacağı iddialarını doğrular nitelikte.”

ewfewjngrwg

VATANDAŞLIĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ!

28 Şubat’tan iki yıl sonra 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak Meclis’e giren Kavakçı, yemin törenine başörtülü geldiği için sert tepkilere maruz kalmış, Meclis’ten çıkarılmıştı.

İsmi etrafında dönen tartışmalarda Kavakçı’nın ABD vatandaşlığı da taşıdığı, ancak bunu bakanlar kuruluna bildirmediği gerekçesiyle vatandaşlığı düşürülmüştü. Dokunulmazlığı da kaldırılan Kavakçı’nın evi, o dönemin simge isimlerinden savcı Nuh Mete Yüksel’in emriyle aranmıştı.

Resmi Gazete’nin 3 Temmuz 2017 tarihli sayısında, 13 Mayıs 1999 tarihli Kavakçı’nın vatandaşlığının düşürülmesine ilişkin kararın kaldırıldığı duyuruldu.

28 Şubat zulmünün simge ismi Merve Kavakçı yeniden vatandaşlığa alındı.

Merve Kavakçı hakkında şaşırtan iddia! ile ilgili etiketler AK Parti merve kavakçı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.