Mert Hakan Yandaş'a 'haksız tahrik indirimi'

Süper Lig'de Kasımpaşa ile karşı karşıya geldiği mücadelede kırmızı kart gören Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Olaylı pozisyon ile ilgili konuşan Avukat ve Spor Hukukçusu Ebrar Efkan Bilgiç "Kanaatimce 'sert ve ciddi faul' olarak hareket nitelendirecek ve alt sınır olan 2 maç men cezası verilecektir” ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe'de yeni bir gelişme yaşandı. 90 dakikalık zorlu mücadelede sarı-lacivertli futbolcu Mert Hakan Yandaş ile Kasımpaşalı Aytaç Kara'nın girdiği pozisyon olay oldu.

Karşılaşmada Aytaç Kara ile girdiği ikili mücadelenin ardından gösterdiği tepki Mert Hakan Yandaş'ın kırmızı kart görerek saha kenarına gönderilmesinde neden oldu. PFDK'dan gelecek karar beklenirken Avukat ve Spor Hukukçusu Ebrar Efkan Bilgiç İHA'ya bazı açıklamalarda bulundu. Mert Hakan Yandaş'ın sevk edilmesini 'kural dışı hareket' ile ilişkilendiren Bilgiç, “Mert Hakan'ın sevk edildiği olan 43. maddede, 'Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir' ifadeleri yer alıyor. Disiplin Kurulu, Mert Hakan Yandaş’ın hareketini 'sert ve ciddi faul' yada 'şiddetli hareket' olarak değerlendireceğini bilemiyoruz. Ancak kanaatimce 'sert ve ciddi faul' olarak hareket nitelendirecek ve alt sınır olan 2 maç men cezası verilecektir” diye konuştu.

'HAKSIZ TAHRİK'

Mert Hakan'ın cezasında haksız tahrik indirimi olabileceğini ve cezanın kaldırılıp, ertelenme durumunun da gerçekleşebileceğini belirten Avukat Bilgiç, “Fenerbahçe, oyuncunun fiilinin Aytaç Kara’nın hareketinden kaynaklı olduğunu ve 'Haksız Tahrik' nedeniyle Mert Hakan Yandaş’a ceza verilmemesi gerektiğine ilişkin açıklama yaptı. 'Haksız Tahrik' başlıklı Disiplin Talimatı’nın 12. maddesi ise, 'Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır. Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir' ifadeleri yer alıyor. PFDK, Mert Hakan’ın hareketini sert ve ciddi faul olarak değerlendirip alt sınır olan 2 maç men cezası vererek haksız tahrik indirimi uygulayabileceği gibi cezayı tamamen kaldırabilir veya erteleyebilir” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN DE İTİRAZ GELMİŞTİ

Süper Lig'de gerçekleşen bu olaylı karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli ekipten de bir açıklama gelmişti. Pozisyonda ilk olarak Aytaç Kara'nın müdahelesi olduğunu belirten Fenerbahçe, maçın hakemi Ümit Öztürk'ün VAR incelemesine gitmeden sadece Mert Hakan Yandaş'a kırmızı kart verilmesinin haksız bir hamle olduğunu belirtti.

 

Mert Hakan Yandaş'a 'haksız tahrik indirimi' ile ilgili etiketler Süper Lig Fenerbahçe Kasımpaşa Mert Hakan Yandaş
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.