Mersin’de hasadı başlayan yer fıstığından 800 ton rekolte bekleniyor

Mersin’in Mut ilçesinde alternatif ürün olarak yetiştirilen yerfıstığının hasadı başladı. Yer fıstığında beklenen rekolteyi açıklayan Mut Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, ‘’Yer fıstığı rekoltesinin bu yıl 800 ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor’’ dedi.

Mut'un Kadıköy Mahallesi’nde alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığı hasadının başlaması nedeniyle Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ve mahalle muhtarı Mustafa Şahin, yer fıstığı üretimi hakkında üreticilerden bilgi aldı.

Mersin’de hasadı başlayan yer fıstığından 800 ton rekolte bekleniyor

''BİN DEKAR ARAZİDE EKİLEN YER FISTIĞINDAN 800 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR'' 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, yıl boyunca tarımsal üretimin yapıldığı ilçede alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığının, Konya, Ankara, Antalya gibi illere gönderildiğini söyledi. Üretimi yapılan yer fıstığının kilosunun, toptan 20 TL, perakende olarak ise 30 TL’den satıldığını belirten Bayır, "İlçe genelinde bin dekar arazide ekimi yapılan yer fıstığı rekoltesinin, bu yıl 800 ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor” dedi.

Mersin’de hasadı başlayan yer fıstığından 800 ton rekolte bekleniyor - Resim : 2

 

 

Mersin’de hasadı başlayan yer fıstığından 800 ton rekolte bekleniyor ile ilgili etiketler Mersin Mut yer fıstığı hasat rekolte
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.