Mersin'de vampir yarasa görüldü

Sadece geceleri yiyecek aramak için bulunduğu yerden ayrılan vampir yarasa ilk kez Türkiye'de görüntülendi. Mersin'in Tarsus ilçesinde ortaya çıkan yarasa, 1 hafta içinde bir vatandaşın 4 tavuğunu öldürdü. Bahçesinde yaptığı araştırma sonucu yarasayı yakalayan İmadettin Söyleme, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir evde bulunan kıllı bacaklı vampir yarasa, tedirginlik yarattı. Genellikle Brezilya'da yaşayan ve kuşların kanı ile beslenen kıllı bacaklı vampir yarasa koruma altına alındı.

1 HAFTA İÇİNDE 4 TAVUK ÖLDÜ

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı İmadettin Söyleme, evinin bahçesinde beslediği 4 tavuğun son bir haftada ölmesi üzerine araştırma yaptı.

Mersin'de vampir yarasa görüldü

Ancak gündüz yaptığı araştırmada bir sonuç alamadı. Gece yarısı tekrar bahçesini kontrol eden Söyleme, ilk anda tilki yavrusu sandığı hayvanla karşılaştı. Hayvanı yakalayan Söyleme, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nü aradı. Bu sabah gelen ekipler, yakalanan hayvanın genellikle Brezilya'da yaşayan sadece kuşların kanı ile beslenen kıllı bacaklı vampir yarasa olduğunu belirledi.

TARSUS DOĞA PARKI'NA TESLİM EDİLDİ

Kıllı bacaklı vampir yarasa, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince Tarsus Doğa Parkı'na teslim edildi.

Meksika, Orta ve Güney Amerika'da bulunan vampir yarasalar, bazen insanların kanını da içtikleri bildirilmiştir ancak bu olayla oldukça nadir karşılaşılır.

Mersin'de vampir yarasa görüldü ile ilgili etiketler Mersin Tarsus yarasa vampir yarasa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.