Mersin'de hayata geçen projelerden İmamoğlu'na ne?

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun süredir, 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olmak için gösterdiği çabayı, belediye başkanlığı konusunda göstermemekle eleştiriliyor... İmamoğlu son olarak, kendisine yöneltilen "İstanbul'un dertleriyle dertlenmeyi bir kenara bıraktığı" yönündeki eleştirileri haklı çıkartacak bir video yayımladı. İBB Başkanı kişisel Youtube kanalında, nedense, Mersin'in projelerini gündeme taşıdı! Bu programın siyasi kulislerdeki yankıları ise çok farklı oldu....

Belli çevreler tarafından, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın "doğal adayı" olarak lanse edilen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sık sık verdiği mesajlar ve attığı adımlarla bu iddiasını ortaya koyuyor.

Diğer yandan, CHP'li Ekrem İmamoğlu'na bu konuda, resmi bir parti kararı bulunmamasına karşın Cumhurbaşkanı adayı olarak davranması nedeniyle parti içinden de zaman zaman eleştiriler yükseliyor.

İktidar cephesinden İmamoğlu'na bu konuda yöneltilen eleştiri ise; CHP içindeki "Cumhurbaşkanlığı savaşlarının" bir tarafı olarak, 2023 hedeflerine çok fazla kanalize olduğu ve hizmet siyasetini akamete uğrattığı yönünde...

CHP'li başkana bu noktada, İstanbullu vatandaşlardan da belediye hizmetlerindeki aksamalar nedeniyle yoğun eleştiriler yöneltiliyor. İstanbullular İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığına yoğunlaşmasını değil, İstanbul'un acil ihtiyaçlarına çözüm bulmasını bekliyor.

Ancak, CHP'li İmamoğlu'nun bu beklentilere ne oranda karşılık verdiği tartışma konusu...

Bu noktada son örnek ise Ekrem İmamoğlu'nun kişisel Youtube sayfasında yayımlanan bir programla gözler önüne serildi.

İMAMOĞLU'NUN MERSİN İLGİSİ...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Youtube kanalında yayınlanan 'Bank Sohbetleri' programında CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konuk edildi.

Daha önce bir kahvehane ziyaretinde okey oynayan vatandaşları azarlamasıyla gündeme gelen Seçer, İBB Başkanı'nın kişisel kanalında yayımlanan programda Mersin'e yaptığı hizmetleri aktardı.

İmamoğlu da bu röportajı "Mersin'de neler oluyor? Mersin Belediye Başkanımız Vahap Seçer Bank Sohbetleri'ne konuk oldu, tarımdan sosyal politikalara Mersin'de hayata geçen projeleri anlattı." sözlerini not düşerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Fakat, sadece İstanbul'un sorunlarının çözümü ile mükellef olan Ekrem İmamoğlu'nun Mersin'de yapılan "projelere" neden ilgi gösterdiği merak konusu oldu.

CEPHELERİ SIKLAŞTIRIYOR...

Siyasi kulislerde ise CHP'li İmamoğlu'nun bu girişimleri, CHP içerisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaşadığı "adaylık" mücadelesinde cepheleri sıklaştırma hamleleri olarak yorumlandı.

İmamoğlu'nun parti içerisinde etkisini artırmak istediği, adeta bir parti lideri gibi hareket ederek hem CHP'ye, hem de kamuoyuna bu yönde mesaj vermek istediği değerlendirmeleri yapıldı.

 

 

Mersin'de hayata geçen projelerden İmamoğlu'na ne? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CHP Mersin İstanbul İBB Kemal Kılıçaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.