Mersin Silifke’de tanesi bir kiloyu geçen narlar yetişiyor

Silifke’de bulunan Keben köyünde yetiştirilen narlar köyün ismi ile tescilli satışa sunulurken, kilogram ücretleri 7 ve 10 lira arasında değişiyor.

Keben köyünde yetişip Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “33N16” olarak tescillenen narlar ortalama 1 ve 1,5 kilo arası gelirken nadir olarak daha da ağır tartılabiliyor. Köyün birçok bahçesinde yetiştirilen narların doğal gübre ile üretildiği aktarıldı.

Toplandıktan sonra büyüklüklüklerine göre sınıflandırılan narlar ağırlıklı olarak sofralık olarak tercih edilirken yetiştiricilerden Alpay Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Burada Keben narı hasadımızı yapıyoruz. Bunların ağırlığı 1 ile 2 kilogram arasında. Şu ana kadar 2 kilograma ulaşan narlarımız oldu. Şu anda elimde gördüğünüz nar ise 1,5 kilogram civarında. Bunların satışını yapmak için hasadını yaptık. Güzel bir çeşittir, tadı hoştur, herkese tavsiye ediyoruz."

Narların tatlı ve mayhoş olduğunu aktaran Yalçın şunları ekledi:

"Bu bahçe dedemizden kalmadır. O zamandan beri hasat edip satıyoruz. Aroması çok iyidir. Alıp tadanlar çok memnun kalırlar. Herkese faydalanması için tavsiye ediyorum. Narın kilogram fiyatı ise 7 ile 10 lira arasında değişiyor."

HEDİYELİK OLARAK SİPARİŞ VERENLER DE VAR

Yalçın’ın 70 yaşındaki babası Mehmet Raşit Yalçın’da narların hiçbir tarafını israf etmediklerini, pazara gitmeyen ekşi narların çekirdeklerini hayvan yemi, kabuklarını ise yakacak olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Narlara talebin Mersin ve Adana’da yoğunlaştığını aktaran Yalçın, narları bilenlerin İstanbul, Ankara ve İzmir’den hediyelik olarak sipariş ettiğini aktardı.

 

Mersin Silifke’de tanesi bir kiloyu geçen narlar yetişiyor ile ilgili etiketler Mersin Silifke nar organik gıda

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.