Naylon firmadan iş adamına kumpas!

Mersin Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü’nde bir iş adamının yaşadığı olay, gündemde bomba etkisi yarattı.

SuperHaber’den Seçil Balık’ın araştırmaları sonucunda bir iş adamının ticaretini durma noktasına getiren bir kumpas gün yüzüne çıktı…

INFINITE İnşaat Malzemeleri İthalat Ticaret ve Sanayi Limited şirketi sahibi olan ve uluslararası ticaret yapan bir iş adamı olan Mahmut Mahna, otomotiv yedek parçası üzerine kurduğu şirketi ile Uzak Asya’dan almış olduğu ürünleri Ortadoğu piyasasında pazarlıyordu.

İŞ ADAMININ TİCARİ HAYATI BİTME NOKTASINA GELDİ

İş adamı Mahmut Mahna’nın Mersin Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü’nde yaşanan bazı olaylar ve Gaziantep merkezli bir şirketin kumpası neticesinde işlerinin durma noktasına geldiğini iddia edildi. 

SuperHaber’e konuşan iş adamı Mahmut Mahna; Güney Koreli SJ TECH firmasının SUS Q marka ile ürettiği otomotiv yedek parçalarını, Türkiye üzerinden TRANSİT olarak Suriye’ye göndermek üzere anlaştığını, Mersin Gümrüğüne giren ürünlerin Türkiye’de “SUS Q” markasını tescil ettiren DMW Group isimli firmanın şikâyeti üzerine 31.01.2023 tarihinde mallarına el konulduğunu söyledi.

SİCİL BOZAN O FİRMA, NAYLON ÇIKTI! SADECE KAĞIT ÜZERİNDE VAR!

İş adamının ticari sicilini zedeleyen firma ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde de söz konusu firmanın üretim ya da satış ile ilgili hiçbir faaliyetinin olmadığı, sadece kâğıt üzerinde kurulduğu iddia edildi. 

 Naylon firmadan iş adamına kumpas!

 

 Naylon firmadan iş adamına kumpas! - Resim : 2

"BU NAYLON FİRMANIN MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDEKİ BAĞLANTILARI KİMLER?" İDDİASI

Mahna; “DMW Group isimli firmanın kapalı konteyner içinde gelen ürünün “SUS Q” marka olduğunu bilmesi mümkün değildir. Burada, gümrüğe giren ürünü DMW Group firmasına kim bildirmiştir?” diye sordu.

HEM MALLARINI SATAMADI HEM GÜMRÜK ÜCRETİ ÖDEDİ

Ürünlerinin gümrükte bekletildiği için ticaretinin durma noktasına geldiğini söyleyen iş adamı Mahmut Mahna, mallarını satamadığı gibi bir de gümrükte beklediği her gün için ayrıca ücret ödediğini söyledi.

KONU YARGIYA TAŞINDI! MAĞDUR OLAN İŞ ADAMI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Konuyu yargıya taşıyan INFINITE firmasının Avukatı Ahmet Dinç, Gümrük Müdürlüğü ve DMW Group isimli firmanın kupmas kurduğu iddiasına dikkat çekti.

Avukat Dinç; “Mahkemeye, gümrükte bekletilen ürünlerin “TRANSİT” olarak limana girdiğini ve kesinlikle Türkiye içinde kullanılmayacağını belirttik. Mahkemenin Gümrük Müdürlüğü’nden istediği “TRANSİT GEÇİŞ” belgesi bilinçli olarak mahkemeye sunulmamıştır. Belge mahkemeden saklanmak suretiyle kumpasa devam edilmiştir.” dedi.

Naylon firmadan iş adamına kumpas! - Resim : 3

MAHKEMEDEN GELEN CEVAPTA ŞAİBELİ DURUM ORTAYA ÇIKTI

Sözde faaliyet gösteren ve yalan beyanlarla INFINITE firmasının mallarına el koydurduğu iddia edilen DMW Group isimli firmanın, mahkemeye verilen beyanı ile savcılığa verilen beyanı çelişince mahkeme, ‘Acele araştırılsın’ talimatını verdi.

 

 Naylon firmadan iş adamına kumpas! - Resim : 4

Naylon firmadan iş adamına kumpas! - Resim : 5

 

 

Naylon firmadan iş adamına kumpas! ile ilgili etiketler Mersin Gümrük
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.