Merkez'in faiz indirim kararı sonrası dolar kurunda son durum! İşte güncel rakamlar...

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası dolar kuru haftanın son gününe 18.58 TL'den, Euro ise 18,1625 TL'den başladı.

Dolar kuru haftanın son gününde de 1 aylık yatay seyrini sürdürüyor.

Dolar bugüne 18.58 TL'den başladı. Euro ise rekor kıran enflasyon ve enerji endişeleriyle zayıflamaya devam ediyor. Euro bugüne 18.16 TL'den başladı. Euro son 3 günde 18.32 TL'den bu seviyelere geriledi.

Dolar ise 4 Ekim'de yükseldiği 18.58 TL seviyelerinde kalıcı bir yatay seyirde işlem görüyor. Dolar kuru o tarihten beri bazen 18.59 TL seviyelerini geçse de kalıcı olamıyor. Kur son 3 haftadır 18.58 TL'den işlem görüyor.

 

MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ İNDİRİM KARARI

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ekim ayı faiz kararını açıkladı. TCMB, 100 baz puanlık indirim beklentilerini de aşarak politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10.50'ye çekti. TCMB'den yapılan açıklamada "Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır." denilerek Kasım ayında da benzer faiz indirimi adımının atılacağı sinyalini verdi. Böylece TCMB, 2023 yılına tek hane politika faizi ile giriş yapacak.

TCMB, hükümetin büyümeyi önceleyen politikalarını destekler mahiyette bir indirim yapıyor. Nitekim karar metninde de "sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması kritik önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.

TCMB'den yapılan açıklamada finansman maliyetlerinin düşmesiyle üretim ve istihdamın olumlu yönde etkileneceği belirtildi.

TCMB'den geçtiğimiz salı günü 'liralaşma' kapsamında yeni karar çıktı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), liralaşma stratejisi kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e güncelledi. Bu karar, bankaların daha fazla TL tahvil almaya zorladığı için 10 yıllık tahvil getirisi 161 baz puan düşüşle yüzde 11,51 seviyesine geriledi.

Dolar küresel piyasaların yükselişe mola vermesiyle yeniden yükselişe geçti. Küresel piyasaların soluklandığı bir günde doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi bugün 113'ün üstünde işlem görüyor.

Bugün TÜİK, tüketici güven endeksini ve tarımsal girdi fiyatlarını açıklayacak... Dışarda ise önemli veri bulunmuyor.

 

Merkez'in faiz indirim kararı sonrası dolar kurunda son durum! İşte güncel rakamlar... ile ilgili etiketler Dolar Merkez Bankası faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.