Merkez’den önemli adım! Deprem bölgesinin imarına yönelik 'kredi' hamlesi

Deprem bölgelerinde konut yapımının hızlanması için Merkez Bankası, vatandaşlar lehine, kredilerde muafiyet uygulaması getirdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Deprem bölgesinin yeniden canlandırılmasına ve imarına yönelik faaliyetlerde bulunacak, bölge halkı ve bölgede ticari faaliyetlerde bulunanlara yönelik olarak TCMB tarafından alınan karara göre, Ağustos sonuna kadar kullandırılacak kredilerde zorunlu karşılıklar ve menkul kıymet tesisi düzenlemelerinde değişikliklere giderek bazı muafiyetler tanındı.

Merkez’den önemli adım! Deprem bölgesinin imarına yönelik 'kredi' hamlesi

Reuters'ın verdiği bilgiye göre, Türkiye Merkez Bankası, Türkiye'nin güneydoğusundaki depremin vurduğu bölgeye kredi vermeyi teşvik etmek için bankaların tahvil ve zorunlu karşılık düzenlemelerinde ayarlamalar yaptı.

Belgede, merkez bankasının belirli kişi veya şirketlere kullandırdığı kredilerin, kredi türlerine veya kredi büyüme oranına göre bankaların tahvil veya rezerv tutma zorunluluğundan muaf tutulacağı belirtildi.

Bölgede iş yapanlara da muafiyet geldi
Deprem bölgesinde yerleşik kişi veya şirketlerle iş yaptığını veya depremden etkilendiğini kanıtlayan kişilere kullandırılan kredilerin bu yönetmelik kapsamında olacağı belirtildi.
Depremin vurduğu bölgede altyapı veya altyapı yeniden inşasında yer alan firmalara kullandırılan krediler de bankaların tahvil ve zorunlu karşılık tutma düzenlemelerinden muaf tutulacak.

Merkez’den önemli adım! Deprem bölgesinin imarına yönelik 'kredi' hamlesi ile ilgili etiketler ekonomi deprem TCMB
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.