Merkez'den dijital para açıklaması! 2024'te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacak

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın son enflasyon raporununu açıkladı. Dijital paralar hakkında açıklama yapan Erkan, 1. faz çalışmaları raporunu yıl sonuna kadar yayımlamayı planladıklarını, 2024'te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacağını belirtti. İşte detaylar...

TCMB Başkanı Erkan, düzenlediği basın toplantısında dijital paraya yönelik çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

Merkez'den dijital para açıklaması! 2024'te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacak

"Dijital para 1. faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını planlıyoruz." diyen Erkan, ikinci fazda, 2024'te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacağını söyledi.

Erkan, "Sadece Dijital Türk Lirası çıkarmaktan ziyade teknolojinin kalitesi, ihraç edilebilir olması da çok önemlidir. Hem kendi insan gücümüz hem iş birliklerimizle birlikte dinamik ve kaliteli bir teknolojinin oluştuğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

Merkez'den dijital para açıklaması! 2024'te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacak ile ilgili etiketler ekonomi TCMB Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.