İlk kez oluyor! Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için miktarsal sıkılaştırma adımı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), miktarsal sıkılaşmaya yönelik yeni bir adım attı ve 21 Şubat 2024 tarihinden bu yana ilk kez bugün Depo Alım ihalesi açtı. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) “parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi ve kullanılan sterilizasyon araçlarının çeşitliliğini artırmak amacıyla” TL depo ihaleleri açabileceğini duyurmuştu. Bugün o adım atıldı ve 21 Şubat sonrası 200 milyar TL tutarında TL depo alım ihalesi açtı.

İlk kez oluyor! Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için miktarsal sıkılaştırma adımı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) miktarsal sıkılaşma konusunda yeni bir adım attı. TCMB, 21 Şubat tarihinden sonra ilk kez TL depo alım ihalesi açtı. TCMB'nin son açtığı ihale 200 milyar TL tutarında.

TCMB'nin verilerine bakıldığında son iki günde sistemde likidite fazlası oluştuğu görülmüştü. Buna göre bankacılık sisteminde 7 Mayıs tarihinde likidite fazlası 86,6 milyar TL olarak kaydedilmişti.

TCMB yönlendirmelerinde bu konuda aktif bir tutum içerisinde olacağını vurguluyordu. TCMB Aralık ayında “parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi ve kullanılan sterilizasyon araçlarının çeşitliliğini artırmak amacıyla” TL depo ihaleleri açabileceğini duyurmuştu.

TCMB 25 Nisan tarihli PPK toplantısına ilişkin karar metninde likidite gelişmelerinin yakından takip edilerek, gerektiğinde sterilizasyon araçlarının etkin şekilde kullanılmasının sürdürüleceğini belirtmişti.

İlk kez oluyor! Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için miktarsal sıkılaştırma adımı ile ilgili etiketler ekonomi TCMB Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.