Merkez Bankası Ocak'ta BOTAŞ'a 4 milyar dolar döviz sattı

Merkez Bankası (MB) Ocak'ta BOTAŞ’a 4,15 milyar dolar tutarında döviz satarken, böylece BOTAŞ’a döviz satışında rekor yenilenmiş oldu.

Dünya genelinde petrol ve doğal gaz fiyatlarında ciddi artışlar gözlenirken, BOTAŞ Türkiye’nin artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla spot piyasalardan sıvı doğal gaz tedarik ediyor. Yeni düzenlenecek doğal gaz kontratlarında fiyatların yine yükselmesi öngörülürken, BOTAŞ’ın döviz ihtiyacı için MB rezervleri kullanılıyor.

Aralık 2014’ten bu yana BOTAŞ’a döviz satışı gerçekleştiren MB'nin 2015-2020 arasında toplam döviz satışı 45 milyar dolara ulaşmıştı.

2021'de BOTAŞ'a toplam satış 6,1 milyor dolar olurken, sadece Aralık'ta BOTAŞ’a 3,4 milyar dolarlık satışı gerçekleştirilmişti.

 

Son veriler sonrası BOTAŞ’a Ocak'ta 4,15 milyar dolar döviz satıldığı duyurulurken, bu değer 2014’ten bu yana kaydedilen en yüksek aylık satış olmuş oldu.

Merkez Bankası Ocak'ta BOTAŞ'a 4 milyar dolar döviz sattı ile ilgili etiketler Merkez Bankası BOTAŞ enerji
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.