Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak! Ekonomistler ne bekliyor?

Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak. Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında ilk faiz toplantısını gerçekleştirecek. Peki ekonomistler ne bekliyor? İşte detaylar...

Merkez Bankası yılın ikinci faiz kararını yarın açıklayacak.

Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak!  Ekonomistler ne bekliyor?

Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında ilk faiz toplantısını gerçekleştirecek. Faiz kararı yarın saat 14.00'te belli olacak. TCMB'nin politika faizini yüzde 45'te sabit tutmasını bekleniyor. Bu arada yabancı uzmanlar da TCMB'nin faiz kararı ile ilgili beklentilerini açıkladı.

UZMANLAR NE BEKLİYOR?

Yabancı uzmanlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yıl faiz indirimlerinden kaçınabileceğini, yatırımcıların da sıkı para politikasını sürdüreceğine dair güvence arayabileceğini belirtti.

Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB'nin yarınki Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 45'te sabit bırakabileceği öngörüsünde bulundu.

TCMB'nin politika faizini yüzde 45 seviyesinde "gerekli olduğu sürece" tutma amacının sözlü ve yazılı olarak teyidini beklediklerini belirten Drimal, bunun 2024'ün geri kalanında faiz indirimlerinden kaçınılması anlamına gelebileceğini ifade etti.

Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak! Ekonomistler ne bekliyor? ile ilgili etiketler ekonomi Merkez Bankası faiz Fatih Karahan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.