Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Gözler saat 14.00'te...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Piyasa ve ekonomistler, 2021'in son 4 toplantısındaki indirim serisi sonrası faizi geçen ay yüzde 14'te sabit bırakan kurulun bugünkü toplantıda da aynı kararı almasını bekliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Geçen ay yılın ilk PPK toplantısında politika faizi yüzde 14'te sabit bırakılmıştı. 2021 Eylül-Aralık döneminde ise 4 toplantıda toplam 500 baz puanlık indirime gidilmişti.

EKONOMİSTLER NE DİYOR?

Piyasa beklentisi bugün de geçen ay olduğu gibi faizin sabit bırakılacağı yönünde AA Finans'ın beklenti anketine katılan 24 ekonomistin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngördü.

Benzer şekilde Reuters anketine katılan 20 kurumun da tamamı faizin sabit bırakılmasını beklediğini bildirdi. Bloomberg HT'nin 20 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette medyan beklenti politika faizinin değişmeyerek yüzde 14'te bırakılması yönünde oluştu.

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Gözler saat 14.00'te... ile ilgili etiketler Merkez Bankası TCMB faiz kararı PPK toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.