Merkez Bankası, artan döviz talebinin kaynağını öğrenmek için bankalarla görüştü

Döviz kuru mart ayıyla birlikte normalden daha hızlı artmaya başladı. Merkez Bankası, artan döviz talebinin kaynağını öğrenmek için bankalarla görüştü. İşte detaylar...

Merkez Bankası, artan döviz talebinin kaynağını öğrenmek için bankalarla görüştü.

Merkez Bankası, artan döviz talebinin kaynağını öğrenmek için bankalarla görüştü

Reuters'ın haberine göre görüşmeler telefon ile gerçekleştirildi. Merkez Bankası,, görüşmede bankalara "gereksiz döviz talebine" dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

TCMB, bankalara talebin nereden geldiğini sordu. Bankacılara göre, görüşmeler hem ne olduğunu anlamak hem de kurda gereksiz oynaklığı engellemek için yapıldı.

Bankacılar, yerel seçimler öncesi kurda "psikolojik" olarak nitelenen bir talep olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Merkez Bankası, artan döviz talebi nedeniyle dün TL uzlaşmalı vadeli döviz satımı yaptı. Bu işlem temmuz ayından bu yana ilk defa gerçekleştirildi.

Merkez Bankası, artan döviz talebinin kaynağını öğrenmek için bankalarla görüştü ile ilgili etiketler ekonomi Merkez Bankası Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.