Merkel'den süper çark! Gabriel'e tükürdüğünü yalattırdı...

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacaklarını açıklamıştı. Başbakan Merkel daha bu sözlerin üzerinden 24 saat bile geçmeden Gabriel'e tükürdüğünü yalatacak bir açıklama yaptı. Merkel, Türkiye'ye silah ihracatını tamamen durduramayacaklarını söyledi...

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye’den gelen tüm önemli silah ihracat taleplerini askıya aldıklarını duyurmuştu.

Gabriel, NATO üyesi olması nedeniyle talep etmesi halinde Almanya’nın Türkiye’ye silah gönderme yükümlülüğü olduğunun altını çizmiş, ancak “Bu, neredeyse tüm silah ihracatı durdurulduğu için, şimdilerde mümkün değil” demişti.

GERİ ADIM MERKEL'DEN

Bu açıklama ile ilgili Başbakan Angela Merkel'den geri adım da denilebilecek bir açıklama geldi...

Merkel, NATO ortağı Türkiye'ye silah ihracının tamamen durduramayacaklarını, bunun da doğru olmadığını söyledi.

Şansölye, Türkiye'ye daha sıkı seyahat uyarısı yapmak için de hiçbir neden görmediğini ve seçeneklerin açık tutulacağını ifade etti.

oImer_cIelik

BAKAN ÖMER ÇELİK TEPKİ GÖSTERDİ

AB Bakanı Ömer Çelik Londra'da yaptığı açıklamada silah satışıyla ilgili, "Silah satış mevzusu ise şöyle, Türkiye bu silahları DEAŞ ve PKK ile mücadele için kullanıyor. Silah vermemeleri Türkiye'ye zarar vermez. Türkiye kendini egemen bir devlet olarak korur. Bizim burada verdiğimiz etkili mücadele ile Türkiye bir devlet olarak kendi sınırlarını koruyor. Ama aynı zamanda da Avrupa'nın güvenliğini ve sınırlarını koruyor. Dolayısıyla Türkiye'nin terörle mücadelesinde bir zaaf ortaya çıkarmak demek Almanya'nın ve Avrupa'nın da güvenliğinde bir zaaf ortaya çıkarmak demektir. Günübirlik konuşulacak bir konu değil. Almanya'nın güvenlik meselesini politik meselelerden uzak tutması lazım. " ifadelerini kullanmıştı.

Merkel'den süper çark! Gabriel'e tükürdüğünü yalattırdı... ile ilgili etiketler Angela Merkel silah NATO sigmar gabriel
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.