Merkel'den Noel için kısıtlama çağrısı

Almanya Başbakanı Angelina Merkel, AB ülkelerine koronavirüs salgınını kontrol altında tutabilmek için Noel tatili döneminde Alplerdeki kayak merkezlerindeki pistlerin kapatılması çağrısında bulundu. Berlin'in bu çağrısı ile ilgili en büyük sıkıntı ise komşusu Avusturya. Viyana hükümeti önemli bir gelir kaynağı olan kayak merkezlerini kapatmaya yanaşmıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Berlin'deki Federal Meclis'te, Alman hükümetinin koronavirüs salgınıyla mücadele için güncellenmiş politikalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Merkel Almanya'nın, koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için Alp ülkelerindeki kayak merkezlerini kapalı tutmak için koordineli bir AB yaklaşımı aradığını açıkladı. Merkel açıklamasında, komşu Avusturya ile anlaşmakta yaşanan zorluğa da işaret ederek şunları söyledi:

"Vatandaşlarımıza, gereksiz her türlü temastan kaçınmaları için bir kez daha çağrıda bulunacağız. Bu aynı zamanda özel geziler, turizm gezileri anlamına da geliyor. Kayak sezonu yaklaşıyor. Tüm kayak merkezlerini kapatıp kapatmayacağımız konusunda Avrupa'da bir anlaşmaya varmaya çalışıyoruz. Maalesef, Avusturya'dan gelen haberler bunu kolay kolay başaramayız gibi gösteriyor ancak bir kez daha deneyeceğiz."

Avusturya hükümeti ise Almanya'nın talebi karşısında kayak pistlerin açık olması konusunda ısrarcı tutumunu sürdürüyor. 

Merkel'den Noel için kısıtlama çağrısı ile ilgili etiketler Almanya Avusturya merkel alpler kayak noel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.