Merkel AB'den Yunanistan'a destek istedi

Doğu Akdeniz'deki son duruma ilişkin Almanya'dan skandal bir açıklama geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gerilimi düşürmesini rica eden Başbakan Angela Merkel, bu sefer de Avrupa Birliği'ne çağrı yaparak, Yunanistan'ın yanında olmalarını istedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin'de geleneksel yaz dönemi basın toplantısında Doğu Akdeniz'deki gerilim hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerini Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ı desteklemeye çağıran Şansölye Merkel, "AB ülkeleri olarak Atina'yı desteklemekle yükümlüyüz" ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile konuyu yoğun bir şekilde tartıştıklarını söyleyen Almanya Başbakanı, "Türkiye ile çok çeşitli bir ilişkiye sahibiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüşüyorum. Son gelişmeler hakkında sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki hafta önce bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Merkel, gerilimin düşürülmesini rica ederek "Doğu Akdeniz’deki sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde hakkaniyet ve diyalog temelinde çözülmesinden yana olduğunu" belirtmişti.

 

Merkel AB'den Yunanistan'a destek istedi ile ilgili etiketler Türkiye Almanya Yunanistan merkel