Merhum Sezai Karakoç'un son görüntüleri ortaya çıktı

Ünlü şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Sevenlerini hüzne boğan Karakoç'un son görüntüleri ortaya çıktı.

Bugün yaşamını yitiren, Türk edebiyatının büyük ismi Sezai Karakoç'un son görüntülerini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör paylaştı.

Kahramanmaraş Fahri Hemşehrilik Beratı'nı takdim etmek için Sezai Karakoç'u ziyaret ettiğini belirterek o anların videosunu sosyal medyada yayınlayan Başkan Güngör, "O, ‘Diriliş’ olarak ortaya koyduğu külliyat ile bizi özümüze, köklerimize, ilmek ilmek ördüğümüz medeniyete davet eden bir çağrıcıydı. #SezaiKarakoç ağabeyi geçtiğimiz günlerde ziyaret etmiş ve şehrimizin fahri hemşehrilik beratını takdim etmiştim." notunu düştü.


FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Sezai Karakoç’a “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi kararı alınmış, Başkan Güngör, Sezai Karakoç’a ‘Fahri Hemşerilik Beratı’nı vermişti.

MARAŞ'TA YAŞAYAN KARAKOÇ MARAŞLILARLA DOST

Ortaokulu Kahramanmaraş’ta okuyan Sezai Karakoç’un sonraki yıllarda da pek çok Kahramanmaraşlı dostu da olmuş. Necip Fazıl ile uzun yıllar süren dostluğunun yanı sıra Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören gibi Kahramanmaraşlı edebiyatçılarla yakın dostlukları olan Sezai Karakoç, Maraş yıllarını “Maraş, Çocuk ruhumun ateş aldığı şehir!” cümlesi ile kayda geçirdi.

 

 

 

 

 

 

Merhum Sezai Karakoç'un son görüntüleri ortaya çıktı ile ilgili etiketler Kahramanmaraş sezai karakoç son görüntüsü Fahri hemşehrilik beratı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.