Mercedes'ten şaşırtan ikramiye ödemesi! 7 bin 300 euro ödeyecek!

Alman Mercedes’ten şoke eden bir ikramiye kararı geldi. Araç üretici firma bu dönem de karının bir kısmını çalışanları ile paylaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

2021 yılının sonunda yükselişe geçen döviz kurları ve altın fiyatları, her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de yüksek oranları zamların ortaya çıkmasına neden oldu. Bu durum 2022 yılına girilmesi ile birlikte araç fiyatlarının fahiş seviyelere ulaşmasına yol açtı. Ek olarak 2022 yılında da çip krizinin etkisini artırması, mevcut fiyatların üzerine yeni zamların eklenmesine neden oldu.

Yapılan müdahalelere ve atılan olumlu adımlara rağmen 2023 yılında da yükselmeye devam eden otomobil fiyatları, piyasada son yılların en büyük durgunluğunun yaşanmasına yol açtı. Otomobil üretici firmalar bu durumdan ötürü zarara uğrarlarken tüm olumsuzluklara rağmen çalışanlarına ikramiye verme kararı alan Mercedes- Benz gündemde bomba etkisi yarattı. Alman firma, on binlerce çalışanına binlerce euroluk ödeme yapacağını bildirdi.

İKRAMİYE KARARINI AÇIKLADI!

Mercedes'ten şaşırtan ikramiye ödemesi! 7 bin 300 euro ödeyecek!

1997 senesinden bu yana karını çalışanları ile paylaşmaya devam eden Alman Mercedes, yeni bir karar aldığını açıkladı. Almanya’da yaklaşık olarak 93 bin aktif çalışanı olan firma, her bir çalışanına yüksek tutarlarda ikramiye ödemesi yapılacağını bildirdi.

Her sene olduğu gibi bu sene de çalışanlarına ikramiye ödemesi yapacağını açıklayan Mercedes- Benz, çalışan başına 7 bin 300 euroluk ödemenin yapılacağını bildirdi. 93 bin çalışanının her birine aynı tutarda ikramiye ödemesi yapılacağını ifade eden firma, ödemelerin nisan ayı ile birlikte hesaplara aktarılacağını bildirdi.

SATIŞLAR AYNI ORANTIDA!

2022 yılının sonunda senelik satışlarına ilişkin bir rapor yayınlamış olan Mercedes, 2021 yılı satışları ile hemen hemen aynı orantıda satışın yapıldığını gözler önüne serdi. Küresel çapta yüzde 1’lik bir düşüş yaşayarak 2.05 milyon araca gerileyen Mercedes, Avrupa’da 635 bin 100 araç sattı. Almanya’da talep yüzde 8 oranında artarak 229 bin 500 araca ulaştı. Asya genelinde yüzde 1 artış ile 987 bin 800 araç, Kuzey Amerika’da ise yüzde 3’lük artış ile 327 bin araç satıldı.

Mercedes'ten şaşırtan ikramiye ödemesi! 7 bin 300 euro ödeyecek! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.