Mercedes, Berlin yerine Washington'u dinledi!

ABD Başkanı Trump, İran’a yönelik yaptırım devreye girdikten sonra Twitter’dan yaptığı açıklamada İran ile ticaret yapacağını açıklayan AB ülkelerini tehdit etti. Karar sonrası ilk tepki ABD'de yatırımları olan Mercedes'ten geldi. Trump'ın tehdidinden korkan otomobil devi İran’a yönelik tüm üretimini durdurduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini İran ile selefi Barack Obama’nın 2015 yılında İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya ve Çin ile imzalanan nükleer anlaşmasından 8 Mayıs’ta çekerek yaptırım uygulama kararı almıştı.

Bugün ise Washington saati ile 00.01 (TSİ 07.01) İran’a yönelik, ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketi devreye girmişti.

ABD Başkanı Trump bu gelişmelerin ardından sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tehdit dolu bir açıklama yaptı.

Trump mesajında İran’a yönelik faaliyete geçen yaptırımın bugüne kadar ki en sert yaptırım olduğuna dikkat çekti, Kasım ayında yaptırımların çıtasının yükseleceğini belirtti.

“Dünya barışı istiyorum, daha azını değil” diyerek sempatik görünmeye çalışan Trump, İran ile ticaret yapacak ülkeleri açıkça tehdit etti.

Trump paylaşımında, "İran'la iş yapan, ABD ile yapamayacak. Dünya barışı istiyorum, daha azını değil" dedi.

İLK HAMLE MERCEDES DAİMLER’DEN

Bu tehdidin ardından ilk hamle ise ABD'de ciddi yatırımları olan otomobil devi Mercedes’ten geldi. Dünyanın en lüks segment ve ağır vasıtalı araç üreticisi olan Mercedes’in çatı şirketi Daimler, ABD’nin yaptırım kararı ve Trump’ın tehdidi doğrultusunda ikinci bir emre kadar üretimi ve faaliyetlerini durdurma kararı aldığını duyurdu.

Trump’ın sosyal medyadaki tehdidi sonrasında şirketten, “Mercedes-Benz kamyonlarının üretim ve satışını devam ettirmiyoruz. Mercedes marka binek araçların da satışı yeniden başlamayacak.” açıklaması yapıldı.

Mercedes, Berlin yerine Washington'u dinledi! ile ilgili etiketler Trump Avrupa Birliği Mercedes iran yaptırımları
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.