Merapi Yanardağı her an patlayabilir

Endonezya'nın Cava Adası'nda bulunan Merapi Yanardağı için alarm verildi. Yanardağa tırmanış ve turistik gezilerle birlikte bölgedeki madencilik faaliyetleri durduruldu. 2010'daki patlamada 347 kişinin ölümüne sebep olan yanardağa 5 kilometreden daha yakın faaliyette bulunulmaması istendi.

Jeolojik Afet Teknoloji ve Araştırma Merkezi (BPPTKG), Endonezya'nın Cava Adası'nda bulunan Merapi Yanardağı'nda tırmanış ve turistik gezinin yanı sıra çevresindeki madencilik faaliyetlerinin geçici süreyle askıya alındığını duyurdu.

Son dönemde yanardağda artan hareketliliğin büyük bir patlamayı tetikleyebileceği bilgisini veren yetkililer yanardağın kraterinin 5 kilometrelik çevresinde halkın faaliyette bulunmaması konusunda uyarılarda bulundu.

347 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Cava Adası'ndaki 2 bin 968 metre yüksekliğindeki Merapi Yanardağı'nın 2010'da lav püskürtmesi sonucunda 347 kişi ölmüştü.

ALARM SİSTEMİ 4 AŞAMADAN OLUŞUYOR

Endonezya'da yanardağ alarm sistemi, "yeşil" (normal), "sarı" (waspada), "turuncu" (siaga) ve en üst seviyede ise "kırmızı" (awas) olmak üzere toplam 4 aşamadan oluşuyor.

Merapi Yanardağı her an patlayabilir ile ilgili etiketler Endonezya Merapi yanardağı cava adası alarm
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.