Meral Akşener'den yap-işlet-devret eleştirisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında yap-işlet-devret modelini eleştirirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin yatırımcılara yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Akşener, "Türkiye'yi bu kurumsuzlaşma çukurundan çekip çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener konuşmasına Muhsin Yazıcıoğlu'nu anarak başlarken, "2 gün sonra Türk siyasetinin dürüst evladı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahadetinin yıldönümü. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

BAKAN NEBATİ'NİN AÇIKLAMALARI

"Biz herkesin bitti dediği anda yeniden doğan büyük bir milletiz. Biz bastığımız toprağın da kurduğumuz devletin de değerlerini çok iyi biliriz" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşgalcilere karşı önce bir Meclis kurdular, sonra siyasi iktidar inşa ettiler. Ankara'da top sesleri duyurulurken bile istişare mekanizmalarını çalıştırdı. Mustafa Kemal hiçbir zaman 'Ben' demedi. Devleti meydana getiren kanunlara, kurallara, kurumlara büyük mesai harcadılar. Bu devlet en büyük gücünü milletin ve memleketin birliğinden alacaktı. Devlet-millet birliğinin sağlanması için sadece yasalar çıkarmak yeterli değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum'da yaşlı bir köylüyü yanına çağırdı. 'Depremden çok zarar gördünüz mü baba' diye sordu. 'Zararın ne' diye sordu Atatürk, yaşlı adam 'Padişah bilir' dedi. Atatürk genelgelerle, yasalarla değil onları besleyecek kurumları da inşa ederek devlet kimliğine kavuşturdu.

Neydi bu kurumlar; TÜİK, bakanlıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı, şeker fabrikaları, kağıt fabrikaları, Merkez Bankası ve niceleri... Son saydığım kurumlar AK Parti'nin ya kapattığı, ya sattığı ya da kendi himayesine almaya çalıştığı kurumlar.

Hazine ve Maliye Bakanı ne dedi; 'Bir problem mi yaşadınız, bize ulaşırsınız bürokrasiyi alaşağı ederiz arkamızda Cumhurbaşkanımız var' dedi. Bunu yatırımcılara dedi. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir rezalet görmedi, Türkiye böyle bir cıvıklık görmedi. Yazıklar olsun demekten dilimde tüy bitti. Bu devlet krizi olduğunun itirafıdır. Bakan Nebati'nin sözlerinden anlıyoruz ki, padişahım bilir.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Biz bu hastalıklı tavrın, memleketin huzuru milletimizin geleceğini tehlikeye attığını biliyoruz. Şahsi hırslarına kapılanların milletine yaşattığı acıları her yerde görüyoruz. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik acımasız ve kanlı işgal girişimine bakalım. Kiev'in 48 saat içinde düşmesini bekleyenler 1 ayını dolduracak savaşın içindeler.

Bir insan her şeyi bilemez. Putin şu an her şeyi biliyor. Tiranların gerçeklik algısı bozuktur. Tiranarın o gerçekliklere ihtiyacı da yoktur. Putin de bu yolda emin adımlarla yürüyor. Binlerce insan hayatını, işini kaybetti. Ne için, bir kişinin çar olma hayali için. Bugün Rus devleti Putin ve arkadaşlarının elinde her zamankinden daha güçsüz halde.

Meral Akşener'den yap-işlet-devret eleştirisi ile ilgili etiketler Meral Akşener İYİ Parti iyi parti grup toplantısı yap-işlet-devret modeli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.